Sziporkázó ízek…

Ez egy igazi csemege, még akkor is ha bundázva van, ennyi belefér, a lényeg, hogy változatosan étkezzünk, és figyeljünk az adagokra, alapanyagokra. Gyorsan elkészíthető, egyszerű és nem utolsó sorban finom is… akár vacsorára is, salátával kíváló. Ez jobb mint a Mekis rolók, úgy hogy ha gyerekeknek készíted és sült burgonyát sütsz hozzá, majonézzel kínálod, szinte el lesznek ájulva tőle, az tuti, hogy mindet befalják…:)

Sajttal & sárgarépával töltött sonka tekercsek rántva

Hozzávalók:

20 szelet sonka

1 tömlős krémsajt

10 dkg sajt- reszelve

1 sárgarépa – kisebb – reszelve

1 zöldhagyma – apróra vágva, vagy snidling

őrölt bors

kókuszolaj a sütéshez

panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa

Elkészítés:

A sajtot, sárgarépát lereszeljük, hozzáadjuk a tömlős krémsajtot, az apróra vágott zöldhagymát vagy snidlinget, borsozzuk, és elkeverjük.

A sonkaszelet egyik végére, kiskanállal a sajtos masszából teszünk, és szorosan feltekerjük. A tekercseket lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, és ismét tojás és zsemlemorzsába panírozzuk.

Ha kész, akkor a hűtőbe tesszük kb. 1 órára, majd nagyon forró olajban, hirtelen kisütjük. Annyi elég neki, amíg a panír aranysárga lesz. Salátával tálaljuk, de akár magába is fogyasztható.

Jó étvágyat!

Üdv. Klarissza

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »