Klarissza Blogja

Sziporkázó ízek…

Ez egy igazi csemege, még akkor is ha bundázva van, ennyi belefér, a lényeg, hogy változatosan étkezzünk, és figyeljünk az adagokra, alapanyagokra. Gyorsan elkészíthető, egyszerű és nem utolsó sorban finom is… akár vacsorára is, salátával kíváló. Ez jobb mint a Mekis rolók, úgy hogy ha gyerekeknek készíted és sült burgonyát sütsz hozzá, majonézzel kínálod, szinte el lesznek ájulva tőle, az tuti, hogy mindet befalják…:)

Sajttal & sárgarépával töltött sonka tekercsek rántva
Hozzávalók:
20 szelet sonka
1 tömlős krémsajt
10 dkg sajt- reszelve
1 sárgarépa – kisebb – reszelve
1 zöldhagyma – apróra vágva, vagy snidling
őrölt bors
kókuszolaj a sütéshez
panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa

 

Elkészítés:
A sajtot, sárgarépát lereszeljük, hozzáadjuk a tömlős krémsajtot, az apróra vágott zöldhagymát vagy snidlinget, borsozzuk, és elkeverjük.

sajttal – sárgarépával töltött sonka tekercsek rántva

A sonkaszelet egyik végére, kiskanállal a sajtos masszából teszünk, és szorosan feltekerjük. A tekercseket lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, és ismét tojás és zsemlemorzsába panírozzuk.

sajttal – sárgarépával töltött sonka tekercsek rántva

Ha kész, akkor a hűtőbe tesszük kb. 1 órára, majd nagyon forró olajban, hirtelen kisütjük. Annyi elég neki, amíg a panír aranysárga lesz. Salátával tálaljuk, de akár magába is fogyasztható.

Jó étvágyat!
Üdv. Klarissza

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!