Ez egy igazi csemege, még akkor is ha bundázva van, ennyi belefér, a lényeg, hogy változatosan étkezzünk, és figyeljünk az adagokra, alapanyagokra. Gyorsan elkészíthető, egyszerű és nem utolsó sorban finom is… akár vacsorára is, salátával kíváló. Ez jobb mint a Mekis rolók, úgy hogy ha gyerekeknek készíted és sült burgonyát sütsz hozzá, majonézzel kínálod, szinte el lesznek ájulva tőle, az tuti, hogy mindet befalják…:)
Sajttal & sárgarépával töltött sonka tekercsek rántva
Hozzávalók:
20 szelet sonka
1 tömlős krémsajt
10 dkg sajt- reszelve
1 sárgarépa – kisebb – reszelve
1 zöldhagyma – apróra vágva, vagy snidling
őrölt bors
kókuszolaj a sütéshez
panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
Elkészítés:
A sajtot, sárgarépát lereszeljük, hozzáadjuk a tömlős krémsajtot, az apróra vágott zöldhagymát vagy snidlinget, borsozzuk, és elkeverjük.
A sonkaszelet egyik végére, kiskanállal a sajtos masszából teszünk, és szorosan feltekerjük. A tekercseket lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, és ismét tojás és zsemlemorzsába panírozzuk.
Ha kész, akkor a hűtőbe tesszük kb. 1 órára, majd nagyon forró olajban, hirtelen kisütjük. Annyi elég neki, amíg a panír aranysárga lesz. Salátával tálaljuk, de akár magába is fogyasztható.
Jó étvágyat!
Üdv. Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: