Klarissza Blogja

Érzékek felkeltése egészen az utolsó falatig…

Igen, igen most egy kis csábításra hívlak, mert néha ez is kell…:) érzékeid felkeltése egészen az utolsó falatig…Így ha hétvége, akkor nem múlhat el bűnbeesés nélkül, ez a finom színes-mázas mini kis fánkocskáknak nem lehet ellenálni, lehet elcsábulni nektek is… 🙂 úgy hogy készítsétek el, kalandozzatok ti is a konyhába, a gyerköcök tuti imádni fogják…

Mini mázas színes amerikai fánkok
Hozzávalók:
28 db-hoz
tészta:
100 g puha vaj – olvasztott
200 ml tej
100 ml tejszín
50 g porcukor
3 dkg friss élesztő
2 tojás sárgája

 

1 mk só
1-2 kk vanília aroma
½ mk örőlt szerecsendió – aki nem szereti, az elhagyhatja
1 citrom héja – reszelve
50 dkg sima liszt
 
cukormáz:

2 tojásfehérje
6 púpos ek porcukor
piros ételfesték
színes dekor cukorkák

Elkészítés:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és beletesszük a porcukrot. Amikor az élesztő felfut, hozzáadjuk a vajat, a tojások sárgáját, a vanília aromát, sót, tejszínt, citromhéját, őrölt szerecsendiót, és a lisztet, és jól összedolgozzuk, kidagasztjuk, lágy tésztát kapunk, figyelve arra, hogy ne ragadjon. Ha kell, lisztezzük egy picit. Langyos helyen letakarva másfélszeresére kelesztjük.

mini mázas színes fánkok

Az idő lejártát követően, amikor megkelt a tészta enyhén lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk, – én a linzer szaggatómmal kreáltam a mini fánkokat-, a közepét is kiszúrjuk, egy kerek kiszúróval, a lemaradt részeket átgyúrjuk, újra nyújtjuk és kiszaggatjuk, konyharuhával letakarva kelesztjük még 30 percig.

Középforró olajban egyenletes kisütjük a fánkokat. Először fedővel letakarva sütjük az egyik oldalukat, majd megfordítjuk, és fedő nélkül sütjük tovább. Az arany barnára sült fánkokat szűrőkanállal papírtörlőre szedjük.

Amíg hűl a fánk, addig készítsük el a cukormázat, a tojásfehérjét géppel kezdjük el keverni és fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot. Keverjük simára, akkor jó, ha szép hófehér színe lesz.

mini mázas színes fánkok

A fele mázat öntsük egy másik tálba és tegyünk kb. 3-4 csepp piros ételfestéket bele és keverjük el.

Ha kész, mártsuk bele a fánkokat félig egyszer a fehér mázba, aztán egy másikat a rózsaszínes mázba, és ha készen vagyunk, szórjuk meg színes dekor cukorkával.

Jó nasizást.
Üdv. Klarissza

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!