Klarissza Blogja

A jó kis magyaros ízek netovábbja…

Ki ne szeretné a jó magyar disznótorost, szaftos, ropogós finomságát, mennyei burgonya kiséretében. Egyszerűen ellenállhatatlan… Sokan említették, hogy nekik kipukkan a hurka-kolbász, én elhoztam neketek, az én elkészítési tippemet, nekem így nem durran ki. Ez a disznótoros nem megterhelő a gyomornak, mert kókuszzsírban sütjük, és ha kész lecsöpögtetjük. Próbáljátok ki, megéri… 🙂

Sült hurka-kolbász & sajtos fokhagymás burgonyával
Hozzávalók:

1 szál sütni való házi májas hurka
1 szál sütni való házi véres hurka
2 szál sütni való házi kolbász
2 ek kókuszzsír
10 szem sütni való burgonya – egészben

kis vaj
2 gerezd fokhagyma – átnyomva
10 dkg sajt – reszelve

 

salátának: kaliforniai paprika, paradicsom, uborka
díszítéshez: fél szál újhagyma – apróra vágva

Elkészítés:
Megmossuk a hurkát, kolbászt, vagy 5 percre vízbe áztassuk. Ez azért kell, mert egy idő után kiszárad a külső része. Ha készen van, akkor tepsibe helyezzük, egy hústűvel 3-4 helyen a hurkát és a kolbászt megszurkáljuk, hogy sütés közben ne repedjen szét. kb. 1,5 dl vízet öntünk rá még és rátesszük a hurka, kolbász tetejére a kókuszzsírt.

A megmosott burgonyát bevagdussuk, úgy hogy az alját ne vágjuk szét, csak háromnegyedig. Ha készen vagyunk, akkor tegyük egy másik tepsibe és sózzuk meg a köztes részeknél is, és pici vaj darabkát elhelyezzük a krumpli tetejére. Ha készen vagyunk, a tepsibe öntsünk kb. 1 dl. vízet.

sült hurka-kolbász – sajtos fokhagymás burgonyával

Mindkettőt egyszerre kezdjük sütni, a hurkának kb. 40-45 perc, a kolbásznak 55 perc sütési idő kell. A burgonyának kb. 40-50 perc, ez attól függ, milyen nagyságúak.

Fél időnél óvatosan megforgatjuk a hurkát és a kolbászt, így mindkét oldala ropogósra sül. A hurkát, amikor lejárt az idő kiemeljük egy tányérra, és a kolbászt tovább sütjük. Ha kész kiemeljük a kolbászt és lecsöpögtetjük.

sült hurka-kolbász – sajtos fokhagymás burgonyával..

A maradék zsiradékot leszűrjük és későbbiekben finom zsíros kenyérrel és zöldhagymával elfogyaszthatjuk.

A krumplit ellenőrizzük hústűvel, hogy megpuhult, mielőtt kész lenne, fokhagymás reszelt sajtot szórunk a tetejére, akkor jó, ha szépen rásült a sajt.

Ha kész tálalásnál a hurkát, kolbászt megszórjuk apróra vágott újhagymával, salátának paradicsom, paprika és uborkát adunk, és a sajtos-fokhagymás sült burgonyát.

sült hurka-kolbász – sajtos fokhagymás burgonyával

*Tipp: Ha elhagyjuk a burgonyát, és salátával esszük, akkor az egészséges étrendbe is beilleszthető, akár ebédre, vacsorára.

Jó étvágyat.
Klarissza

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!