Elronthatatlan és mennyeien finom…ha egy kis melegségre vágysz, forró tuti tipp otthonra, mely egyszerűen és gyorsan elkészíthető, akár ebédre, vacsorára is kiváló…:)
Hozzávalók:
20 dkg csirkemell filé
csirkehúsleves alaplé – vagy csirkehúsleves kocka
Zöldségek:
1 sárgarépa
½ fehérrépa
¼ karalábé
½ kaliforniai paprika piros
½ kaliforniai paprika zöld
½ kaliforniai paprika sárga
2 db gomba
½ spanyol zeller
1 szál újhagyma
Fűszerek:
kakukkfű
szecsuani bors – mozsárban összetörve
só – himalája
őrölt kömény
chili pehely
pici tárkony
2 dl kókusztej vagy főzőtejszín
*100 g üvegtészta
½ citrom leve
½ csokor petrezselyem – apróra vágva – vagy koriander zöld
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk.
A zöldségeket zsülienre vágjuk, vagyis nagyon vékony hosszú szeletekre.
Egy wokban vagy serpenyőben, kevés kókuszzsírban megpároljuk, ízlés szerint fűszerekkel együtt a csirkemellet, lehet pirítani is egy kicsit. Ha kész félre tesszük.
Ezt követően a zsiradékban a zöldségeket is párperc alatt megpirítjuk, fűszerezzük sóval, borssal, előbb a keményebb zöldségekkel kezdjük és fokozatosan adjuk majd hozzá a puhább zöldségeket, kb. 10 perc, akkor jó, ha még roppanós a zöldség.
Közben melegítsünk fel forró vízet, egy kis sóval, és ha forr, kapcsoljuk le a hőt és dobjuk bele az üvegtésztát, ezt csak forrázni kell, ha megpuhult, szűrjük le, és egy pici kókuszzsírral keverjük el.
Nekem a húslevesből mindig marad alap lé, melyet le szoktam fagyasztani, így ilyenkor fel tudom használni. Tehát az alaplét forraljuk fel, hogy jó forró legyen. Ha kész elzárjuk a hőt, és aki szereti kókusztejet is önthet a forró alap lébe.
Tegyük a tányérba az üvegtésztát, rá a húst, zöldséget és merjük rá a forró, lobogó alaplét, csurgassuk meg egy kis citromlével. Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, vagy koriander zölddel. Ha nincs alap lé, akkor csirkehúsleves kockából készítsük el az alap lét.
*Tipp: ha az üvegtésztát elhagyjuk, mely egészségesebb, mint a többi tészta, akkor vacsorára az egészséges étrendbe is beilleszthető.
Az üvegtészta mungóbab lisztből és vízből készül, tehát a búzára érzékeny emberek, valamint a cukorbetegek is fogyaszthatják. Alacsony kalóriatartalmú diétáknál is felhasználható táplálék.
További információt, itt olvashattok:
http://www.ma.hu/eletmod.hu/29847/Aprosagok_az_uvegtesztarol__mibol_keszul
Jó étvágyat!
Üdv. Klarissza