Melegítsd fel a telet…

Elronthatatlan és mennyeien finom…ha egy kis melegségre vágysz, forró tuti tipp otthonra, mely egyszerűen és gyorsan elkészíthető, akár ebédre, vacsorára is kiváló…:)

Thai csirkehúsleves/üvegtésztával

Hozzávalók:

20 dkg csirkemell filé

csirkehúsleves alaplé – vagy csirkehúsleves kocka

Zöldségek:

1 sárgarépa

½  fehérrépa

¼ karalábé

½ kaliforniai paprika piros

½ kaliforniai paprika zöld

½ kaliforniai paprika sárga

2 db gomba

½ spanyol zeller

1 szál újhagyma

Fűszerek:

kakukkfű

szecsuani bors – mozsárban összetörve

– himalája

őrölt kömény

chili pehely

pici tárkony

2 dl kókusztej vagy főzőtejszín

*100 g üvegtészta

½  citrom leve

½ csokor petrezselyem – apróra vágva – vagy koriander zöld

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk.

A zöldségeket zsülienre vágjuk, vagyis nagyon vékony hosszú szeletekre.

Egy wokban vagy serpenyőben, kevés kókuszzsírban megpároljuk, ízlés szerint fűszerekkel együtt a csirkemellet, lehet pirítani is egy kicsit. Ha kész félre tesszük.

Ezt követően a zsiradékban a zöldségeket is párperc alatt megpirítjuk, fűszerezzük sóval, borssal, előbb a keményebb zöldségekkel kezdjük és fokozatosan adjuk majd hozzá a puhább zöldségeket, kb. 10 perc, akkor jó, ha még roppanós a zöldség.

Közben melegítsünk fel forró vízet, egy kis sóval, és ha forr, kapcsoljuk le a hőt és dobjuk bele az üvegtésztát, ezt csak forrázni kell, ha megpuhult, szűrjük le, és egy pici kókuszzsírral keverjük el.

Nekem a húslevesből mindig marad alap lé, melyet le szoktam fagyasztani, így ilyenkor fel tudom használni. Tehát az alaplét forraljuk fel, hogy jó forró legyen. Ha kész elzárjuk a hőt, és aki szereti kókusztejet is önthet a forró alap lébe.

Tegyük a tányérba az üvegtésztát, rá a húst, zöldséget és merjük rá a forró, lobogó alaplét, csurgassuk meg egy kis citromlével. Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, vagy koriander zölddel.  Ha nincs alap lé, akkor csirkehúsleves kockából készítsük el az alap lét.

*Tipp: ha az üvegtésztát elhagyjuk, mely egészségesebb, mint a többi tészta, akkor vacsorára az egészséges étrendbe is beilleszthető.

Az üvegtészta mungóbab lisztből és vízből készül, tehát a búzára érzékeny emberek, valamint a cukorbetegek is fogyaszthatják. Alacsony kalóriatartalmú diétáknál is felhasználható táplálék.

További információt, itt olvashattok:

http://www.ma.hu/eletmod.hu/29847/Aprosagok_az_uvegtesztarol__mibol_keszul

Jó étvágyat!

Üdv. Klarissza

Címkék: ,
Tovább a blogra »