Klarissza Blogja

Melegítsd fel a telet…

Elronthatatlan és mennyeien finom…ha egy kis melegségre vágysz, forró tuti tipp otthonra, mely egyszerűen és gyorsan elkészíthető, akár ebédre, vacsorára is kiváló…:)

Thai csirkehúsleves/üvegtésztával
Hozzávalók:
20 dkg csirkemell filé
csirkehúsleves alaplé – vagy csirkehúsleves kocka

Zöldségek:
1 sárgarépa
½  fehérrépa
¼ karalábé
½ kaliforniai paprika piros
½ kaliforniai paprika zöld

 

½ kaliforniai paprika sárga
2 db gomba
½ spanyol zeller
1 szál újhagyma
Fűszerek:
kakukkfű
szecsuani bors – mozsárban összetörve
– himalája
őrölt kömény
chili pehely
pici tárkony
2 dl kókusztej vagy főzőtejszín

*100 g üvegtészta
½  citrom leve
½ csokor petrezselyem – apróra vágva – vagy koriander zöld

Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk.

A zöldségeket zsülienre vágjuk, vagyis nagyon vékony hosszú szeletekre.

Egy wokban vagy serpenyőben, kevés kókuszzsírban megpároljuk, ízlés szerint fűszerekkel együtt a csirkemellet, lehet pirítani is egy kicsit. Ha kész félre tesszük.

thai csirkehúsleves

Ezt követően a zsiradékban a zöldségeket is párperc alatt megpirítjuk, fűszerezzük sóval, borssal, előbb a keményebb zöldségekkel kezdjük és fokozatosan adjuk majd hozzá a puhább zöldségeket, kb. 10 perc, akkor jó, ha még roppanós a zöldség.

Közben melegítsünk fel forró vízet, egy kis sóval, és ha forr, kapcsoljuk le a hőt és dobjuk bele az üvegtésztát, ezt csak forrázni kell, ha megpuhult, szűrjük le, és egy pici kókuszzsírral keverjük el.

Nekem a húslevesből mindig marad alap lé, melyet le szoktam fagyasztani, így ilyenkor fel tudom használni. Tehát az alaplét forraljuk fel, hogy jó forró legyen. Ha kész elzárjuk a hőt, és aki szereti kókusztejet is önthet a forró alap lébe.

thai csirkehúsleves.

Tegyük a tányérba az üvegtésztát, rá a húst, zöldséget és merjük rá a forró, lobogó alaplét, csurgassuk meg egy kis citromlével. Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, vagy koriander zölddel.  Ha nincs alap lé, akkor csirkehúsleves kockából készítsük el az alap lét.

*Tipp: ha az üvegtésztát elhagyjuk, mely egészségesebb, mint a többi tészta, akkor vacsorára az egészséges étrendbe is beilleszthető.
Az üvegtészta mungóbab lisztből és vízből készül, tehát a búzára érzékeny emberek, valamint a cukorbetegek is fogyaszthatják. Alacsony kalóriatartalmú diétáknál is felhasználható táplálék.
További információt, itt olvashattok:
http://www.ma.hu/eletmod.hu/29847/Aprosagok_az_uvegtesztarol__mibol_keszul

Jó étvágyat!
Üdv. Klarissza

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!