Klarissza Blogja

Élvezd a tökéletes élményt…

Egy fárasztó nap után, a családi asztalnál, – nincs is jobb, mint egy jó és ízletes vacsora…egy pohár jó bor kíséretével…- ahol  elmesélhetjük egymásnak a napi történéseinket… Ehhez a pillanathoz társulnék hozzátok, egy vacsora tippel. Könnyű sziporkázó íz harmónia kavalkádot varázsolhatsz gyorsan az  asztalra a családodnak, ez több mint jó, egyszerűen fenséges és mennyei…. ropogós, szaftos csirkét a chili szószos kelbimbó koronázza meg, próbáljátok ki, nagyon finom… 🙂

Gyömbéres sült csirkecombok/chili szószos kelbimbóval
Hozzávalók:
4 db felső csirkecomb
Díszítéshez – friss koriander – apróra vágva

Pác összetevői:
1/4 csésze olívaolaj
1 gerezd fokhagyma – átnyomva
1 ek tequila – vagy más erős pálinka pld. vodka
1 ek friss citromlé
1 ek friss narancslé

½ tk worcestershire szósz
½ tk reszelt gyömbér
½ tk chili pehely
½ tk só – himalája
½ tk szecsuani bors – mozsárban összetörve

Chili szószos kelbimbó:
250 g kelbimbó
2 ek olíva olaj
2 gerezd fokhagyma – átnyomva
thai édes – csípős chili mártás
2 tk szójaszósz – vagy halszósz

Elkészítés:
A csirkecombokat mossuk meg, töröljük szárazra, és vagdossuk be a bőrénél óvatosan 4 helyen. Ha kész tegyük félre.

Keverjük össze a pác hozzávalóit, és tegyük bele a csirkecombokat. Tegyük a hűtőbe, akár egy éjszakán át is.

Keverjük össze a köretnek való szószt: fokhagymát az édes – csípős chili mártással, és a szójaszósszal és tegyük félre.

Gyömbéres sült csirkecombok – chili szószos kelbimbóval

A kelbimbókat vágjuk ketté, tegyük egy tepsibe, locsoljuk meg olíva olajjal és tegyük előmelegített sütőbe magasabb hő fokozaton kb. 5-10 percig süssük, akkor jó, ha már háromnegyedig megpuhult, ellenőrizhetjük villával.

Vegyük ki a majdnem megsült kelbimbót és öntsük rá a szószt, keverjük össze, hogy mindenhol szószos legyen a kelbimbó és tegyük vissza még kb. 4-5 percre, amíg rásül a szósz.

Gyömbéres sült csirkecombok – chili szószos kelbimbóval

Közben wokban vagy serpenyőbe süssük ropogósra a csirkecombokat kókuszzsírban, vagy előmelegített sütőben, grill sütőben.  Ha wokban sütjük, locsolgassuk a kókuszzsírral a hús tetejét sütés közben, így egyenletesen sül.
Tálalásnál koriander zölddel szórjuk meg.

Szívből ajánlom az egészséges étrendet követőknek is.

Jó étvágyat!
Üdv. Klarissza

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!