Kicsi és édes…

Egy isteni csábítás, gyors kis édes finomság, mely egészséges is… Még akár vacsira is fogyasztható, ha kívánunk egy kis édességet…  🙂

Arról nem is beszélve, hogy most készítsétek el, szezonja van a mandarinnak, a piacon kilóját 178 Ft-ért vettem. A napsárga vitaminbombát a
finom, édes ízéért és isteni illatáért szeretjük. Lehet még süteményekbe, salátába is használni…

Mandarinos-vaníliás puding/gyümölcsökkel

Hozzávalók:

tej

1 csomag vanília puding – főzés nélküli

2 ek méz – aki édesebben szereti, tehet hozzá több mézet

2 tk reszelt narancshéj

500 g tejszín

10 db mandarin

1 db banán – karikára szeletelve

¼ csésze pirított kókuszpehely és szeletelt mandula vegyesen

Elkészítés:

Pucoljuk meg a mandarint, 4 db tegyünk félre, a másik 4 db-ot turmixszoljuk össze.

Ezt követően, egy serpenyőbe zsiradék nélkül, pirítsuk meg a kókuszpelyhet és a szeletelt mandulát, ezt is tegyük félre.

Verjük fel a tejszínhabot, vagy habszifonba készítsük el – mindenképpen tejszínt használjunk, és ne a flakonos cukros csodát, amit a boltban árulnak -…

Ha készen vagyunk, akkor egy tálban az utasításnak megfelelően, készítsük el a vanília pudingot, tejjel. Hagyjuk egy kicsit kihűlni és adjuk hozzá a mézet, narancshéjat, és a mandarin sűrítményt.

Ezt követően rétegezzük egy üveg desszertes pohárba, mandarinos vaníliás pudingot, rá a mandarin, banán szeleteket, és ismét pudingot, ismét gyümölcsöket. Ha készen vagyunk, tegyük a hűtőbe, tálalásnál szórjuk meg, pirított kókusz és mandula pehellyel.

A mandarin vitamintartalma C-, vitamin, magnézium, foszfor, cink, folsav és különböző B-vitaminok és persze, hogy zsírégető…

Bővebben:

http://www.natursziget.com/egeszseg/20081230-17-ok-a-mandarin-fogyasztasara



Jó étvágyat.

Üdv. Klarissza

Recept: Gabi

Címkék: , ,
Tovább a blogra »