Egy isteni csábítás, gyors kis édes finomság, mely egészséges is… Még akár vacsira is fogyasztható, ha kívánunk egy kis édességet… 🙂
Arról nem is beszélve, hogy most készítsétek el, szezonja van a mandarinnak, a piacon kilóját 178 Ft-ért vettem. A napsárga vitaminbombát a finom, édes ízéért és isteni illatáért szeretjük. Lehet még süteményekbe, salátába is használni…
Mandarinos-vaníliás puding/gyümölcsökkel
Hozzávalók:
tej
1 csomag vanília puding – főzés nélküli
2 ek méz – aki édesebben szereti, tehet hozzá több mézet
2 tk reszelt narancshéj
500 g tejszín
10 db mandarin
1 db banán – karikára szeletelve
¼ csésze pirított kókuszpehely és szeletelt mandula vegyesen
Elkészítés:
Pucoljuk meg a mandarint, 4 db tegyünk félre, a másik 4 db-ot turmixszoljuk össze.
Ezt követően, egy serpenyőbe zsiradék nélkül, pirítsuk meg a kókuszpelyhet és a szeletelt mandulát, ezt is tegyük félre.
Verjük fel a tejszínhabot, vagy habszifonba készítsük el – mindenképpen tejszínt használjunk, és ne a flakonos cukros csodát, amit a boltban árulnak -…
Ha készen vagyunk, akkor egy tálban az utasításnak megfelelően, készítsük el a vanília pudingot, tejjel. Hagyjuk egy kicsit kihűlni és adjuk hozzá a mézet, narancshéjat, és a mandarin sűrítményt.
Ezt követően rétegezzük egy üveg desszertes pohárba, mandarinos vaníliás pudingot, rá a mandarin, banán szeleteket, és ismét pudingot, ismét gyümölcsöket. Ha készen vagyunk, tegyük a hűtőbe, tálalásnál szórjuk meg, pirított kókusz és mandula pehellyel.
A mandarin vitamintartalma C-, vitamin, magnézium, foszfor, cink, folsav és különböző B-vitaminok és persze, hogy zsírégető…
Bővebben:
http://www.natursziget.com/egeszseg/20081230-17-ok-a-mandarin-fogyasztasara
Jó étvágyat.
Üdv. Klarissza
Recept: Gabi
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: