Folytatva a szezonális mandarin vonulatot, elhoztam nektek egy egyszerű, pikáns és egészséges vacsorát… A fűszeres grill nyársak és a sós és édes gyümölcsös íz kavalkád a salátán, szinte a menyben érezzük magunkat… Érdemes kipróbálni, nagyon finom… 🙂
Szaftos húsos grill nyársak pisztáciával/mandarinos-feta sajtos salátával
Hozzávalók:
50 dkg darált húst – lehet bármilyen, ki, amit szeret: sertés-pulyka – marha – bárány stb..
Hús fűszerezése:
1 db nagy vöröshagyma – apróra vágva
1 tk só
½ tk bors
½ kakukkfű
½ majoránna
½ őrölt kömény
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
½ tk pirospaprika
Salátához:
zöld – piros – sárga kaliforniai paprika
feta sajt – kockára vágva
1 zöldhagyma – karikára vágva
olíva olaj
citrom leve
5 db mandarin
thai édes chili szósz
pörkölt sós kesudió – durvára darálva – vagy bármilyen magőrlemény
Elkészítés:
A húst összekeverjük a fűszerekkel és a tojással. Egy éjszakán át a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Ezt követően nyársra húzzuk, és sütőben, vagy grill sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor kezd pirulni.
Amíg sül a húsunk, addig készítsük el a salátát. Vágjuk apróra a kaliforniai paprikát, hagymát és tegyük egy tálba, szórjuk meg kockára vágott feta sajttal és mandarinnal. Tálalásnál csurgassuk meg olíva olajjal és egy kis citrom levével, illetve durvára darált kesudióval.
Ha megsült a húsunk, akkor egy ecset segítségével, kenjük be édes chili szósszal körbe, és hempergessük meg durvára darált kesudióba és salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Üdv. Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: