Egyszerűen nagyszerű…

Ma hoztam nektek egy könnyű ebédet, szinte húsmentes, a gyerkőcök is imádni fogják, „csak annyit mondanak:

Anya, kérek még!” 
🙂 Próbáljátok ki, nagyon finom…

Tejszínes rakott burgonya/almával & sajttal

Hozzávalók:

8 közepes burgonya – vastagabb szeleteltre vágva

2-3 db alma – apróra csíkokra vágva

2/3 csésze zöldhagyma – vékonyra szeletelve

6 szelet bacon, főtt ropogós – apróra vágva

1 ½ tk só

½ tk fekete bors

3 csésze reszelt sajt

1 ½ csésze tejszín

3 gerezd fokhagyma – átnyomva

1 db zöldhagyma szeletekre – a díszítéshez

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt.

Kenjünk ki egy üveg tálat, vékonyan kókuszzsírral.

Vágjuk karikára a burgonyát, vékony szeletnél egy kicsit vastagabbra. Rétegezzük a tál aljára, szórjuk rá az alma felét, zöldhagymát és az előre megpirított apróra vágott bacon szalonnát. Szórjuk meg sóval, borssal és a reszelt sajt felével. Ismételjük meg a rétegezést, amíg el nem fogy az alapanyag.

Ha készen vagyunk, egy tálba keverjük össze a tejszínt és az átnyomott fokhagymával, és öntsük rá a krumplira. Süssük, fóliával lefedve kb. 1 ½ óráig, akkor jó, ha a krumpli puha. Ha letelt az idő, akkor vegyük le a fóliát és kb. 15 percig süssük, amíg megpirul egy picit a teteje.

Ha kész hagyjuk állni kb. 10 percig és tálalhatjuk, szórjuk meg, zöldhagyma szeletekkel.

Jó étvágyat!

Klarissza

Recept: Gabi

Címkék:
Tovább a blogra »