Klarissza Blogja

Egyszerűen nagyszerű…

Ma hoztam nektek egy könnyű ebédet, szinte húsmentes, a gyerkőcök is imádni fogják, „csak annyit mondanak:
Anya, kérek még!” 
🙂 Próbáljátok ki, nagyon finom…

Tejszínes rakott burgonya/almával & sajttal
Hozzávalók:
8 közepes burgonya – vastagabb szeleteltre vágva
2-3 db alma – apróra csíkokra vágva
2/3 csésze zöldhagyma – vékonyra szeletelve
6 szelet bacon, főtt ropogós – apróra vágva
1 ½ tk só
½ tk fekete bors
3 csésze reszelt sajt
1 ½ csésze tejszín
3 gerezd fokhagyma – átnyomva
1 db zöldhagyma szeletekre – a díszítéshez

 

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.

Kenjünk ki egy üveg tálat, vékonyan kókuszzsírral.

Vágjuk karikára a burgonyát, vékony szeletnél egy kicsit vastagabbra. Rétegezzük a tál aljára, szórjuk rá az alma felét, zöldhagymát és az előre megpirított apróra vágott bacon szalonnát. Szórjuk meg sóval, borssal és a reszelt sajt felével. Ismételjük meg a rétegezést, amíg el nem fogy az alapanyag.

rakott burgonya – almával és sajttal

Ha készen vagyunk, egy tálba keverjük össze a tejszínt és az átnyomott fokhagymával, és öntsük rá a krumplira. Süssük, fóliával lefedve kb. 1 ½ óráig, akkor jó, ha a krumpli puha. Ha letelt az idő, akkor vegyük le a fóliát és kb. 15 percig süssük, amíg megpirul egy picit a teteje.

Ha kész hagyjuk állni kb. 10 percig és tálalhatjuk, szórjuk meg, zöldhagyma szeletekkel.

Jó étvágyat!
Klarissza
Recept: Gabi

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!