Márványosan csábító…

Egy laza kis csábító desszert, jöhet? könnyű elkészíteni, és egy kis helyettesítéssel az egészséges étrendbe is beilleszthető, ha kényeztetésre vágyunk… 🙂 Az édes csokoládé a tejszínes krémességével és a savanykás málnával isteni finom…

Tejszínes márványos csokoládé hab/málnával

Hozzávalók:


400 tejszín – mi a *Magic Milk laktózmentes habtejszínt használjuk

100 g porcukor – vagy *cukor-helyettesítő

100 g jó minőségű 70% étcsokoládé – apró darabokra vágva

Fagyasztott málna a díszítéshez – ha szezonja van, akkor friss málna szemek

Elkészítés:

Egy tálba verjük fel a tejszín, porcukor hozzáadásával. Vagy keverjük el a tejszín a cukorral és habszifonba is elkészíthetjük.

Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládé darabokat, vagy mikróban.

Tegyük hűtött üvegpoharakba a tejszínhabot és csurgassunk rá egy kis csokoládét, keverjük el óvatosan, hogy olyan márványos legyen.

Tegyük a hűtőbe. Tálalásnál, málna szemekkel, csokoládé darabokkal díszítsük.

*Tipp: a cukor-helyettesítőt az alábbi elérhetőségen is megtalálhatjátok:

http://www.nadcukor.hu/index.php/cukor-helyettesitok

Amennyiben lecseréljük a cukrot, abban az esetben az egészséges étrendbe is beilleszthető ez az édesség.

A csokoládé pedig jó minőségű legyen, erre szüksége van a szervezetünknek:

Erről bővebben itt:

http://www.endorfine.hu/termekeink/csokoladek/etcsokolade

http://www.webbeteg.hu/cikkek/sziv_es_errendszer/13667/az-etcsokolade-gyogyito-hatasa

*Laktózmentes termékek:

http://www.naszalytej.hu/laktozmentes

Jó étvágyat!

Klarissza


Recept: Gabi

Címkék:
Tovább a blogra »