Klarissza Blogja

Márványosan csábító…

Egy laza kis csábító desszert, jöhet? könnyű elkészíteni, és egy kis helyettesítéssel az egészséges étrendbe is beilleszthető, ha kényeztetésre vágyunk… 🙂 Az édes csokoládé a tejszínes krémességével és a savanykás málnával isteni finom…

Tejszínes márványos csokoládé hab/málnával
Hozzávalók:

400 tejszín – mi a *Magic Milk laktózmentes habtejszínt használjuk
100 g porcukor – vagy *cukor-helyettesítő
100 g jó minőségű 70% étcsokoládé – apró darabokra vágva
Fagyasztott málna a díszítéshez – ha szezonja van, akkor friss málna szemek

 

 

Elkészítés:
Egy tálba verjük fel a tejszín, porcukor hozzáadásával. Vagy keverjük el a tejszín a cukorral és habszifonba is elkészíthetjük.

Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládé darabokat, vagy mikróban.

Tegyük hűtött üvegpoharakba a tejszínhabot és csurgassunk rá egy kis csokoládét, keverjük el óvatosan, hogy olyan márványos legyen.

tejszínes márványos csokoládé hab

Tegyük a hűtőbe. Tálalásnál, málna szemekkel, csokoládé darabokkal díszítsük.

*Tipp: a cukor-helyettesítőt az alábbi elérhetőségen is megtalálhatjátok:
http://www.nadcukor.hu/index.php/cukor-helyettesitok

Amennyiben lecseréljük a cukrot, abban az esetben az egészséges étrendbe is beilleszthető ez az édesség.

A csokoládé pedig jó minőségű legyen, erre szüksége van a szervezetünknek:
Erről bővebben itt:
http://www.endorfine.hu/termekeink/csokoladek/etcsokolade
http://www.webbeteg.hu/cikkek/sziv_es_errendszer/13667/az-etcsokolade-gyogyito-hatasa

*Laktózmentes termékek:
http://www.naszalytej.hu/laktozmentes

Jó étvágyat!
Klarissza

Recept: Gabi

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!