Egy laza kis csábító desszert, jöhet? könnyű elkészíteni, és egy kis helyettesítéssel az egészséges étrendbe is beilleszthető, ha kényeztetésre vágyunk… 🙂 Az édes csokoládé a tejszínes krémességével és a savanykás málnával isteni finom…
Tejszínes márványos csokoládé hab/málnával
Hozzávalók:
400 tejszín – mi a *Magic Milk laktózmentes habtejszínt használjuk
100 g porcukor – vagy *cukor-helyettesítő
100 g jó minőségű 70% étcsokoládé – apró darabokra vágva
Fagyasztott málna a díszítéshez – ha szezonja van, akkor friss málna szemek
Elkészítés:
Egy tálba verjük fel a tejszín, porcukor hozzáadásával. Vagy keverjük el a tejszín a cukorral és habszifonba is elkészíthetjük.
Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládé darabokat, vagy mikróban.
Tegyük hűtött üvegpoharakba a tejszínhabot és csurgassunk rá egy kis csokoládét, keverjük el óvatosan, hogy olyan márványos legyen.
Tegyük a hűtőbe. Tálalásnál, málna szemekkel, csokoládé darabokkal díszítsük.
*Tipp: a cukor-helyettesítőt az alábbi elérhetőségen is megtalálhatjátok:
http://www.nadcukor.hu/index.php/cukor-helyettesitok
Amennyiben lecseréljük a cukrot, abban az esetben az egészséges étrendbe is beilleszthető ez az édesség.
A csokoládé pedig jó minőségű legyen, erre szüksége van a szervezetünknek:
Erről bővebben itt:
http://www.endorfine.hu/termekeink/csokoladek/etcsokolade
http://www.webbeteg.hu/cikkek/sziv_es_errendszer/13667/az-etcsokolade-gyogyito-hatasa
*Laktózmentes termékek:
http://www.naszalytej.hu/laktozmentes
Jó étvágyat!
Klarissza
Recept: Gabi
Kommentek