Fényes, piros és lédús…

Finom, egyszerűen elkészíthető meleg előétel vagy könnyű vacsora. Sok sajttal, ízekkel kombinálva, egyszerűen mennyei, húsmentes és egészséges… Érdemes kipróbálni…:)

Sült mozarellás töltött paradicsom

Hozzávalók:

3 egész paradicsom

1 db *sült paprika – apróra vágva

10 dkg főtt barna rizs

10 dkg főtt kukorica

1 db zöldhagyma



őrölt bors

bazsalikom

2 zacskó szarvasi mozarella

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt.

Vágjuk le a paradicsom tetejét, óvatosan kanalazzuk ki a belsejét, vágjuk apróra a paradicsom tetejét és tegyük egy tálba.

Ha van maradék főtt rizs, az szuper, mert felhasználható. Ha nincs, akkor főzzük ki kb. 10 dkg rizst, melyet fűszerezzünk, bors, só.

Ezt követően, adjuk hozzá a kivájt paradicsom sűrítményhez a rizst, sült paprikát, kukoricát, zöldhagymát, ha szükséges sózzuk, borsozzuk.

Ha készen vagyunk, akkor töltsük meg a paradicsomokat, és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssük kb. 10 percig.

Ezt követően vegyük ki a sütőből és tegyünk rá szeletelt mozarellát, és bazsalikomot és süssük tovább kb. 3 percig, amíg a sajt megolvad.

*Tipp: sült paprika elkészítését, ezen a blog oldalamon találhatjátok:

https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/01/02/az-eredmeny-o-a-mai-szuper-gyoztes/

Bazsalikom levél ha nincs otthon, helyette próbáljátok ki spenóttal. Így is nagyon finom. Viszont akkor a rizst ízesítsétek egy csipet bazsalikom fűszerrel.

Jó étvágyat.

Klarissza

Recept: L.Ibi

Címkék: ,
Tovább a blogra »