Az eredmény – ő a mai szuper győztes…

Úgy gondoltam, hogy a sok ünnepi lakoma után, sok-sok finomsággal eltelítve, visszatérve a mindennapokba, egy kicsit lazább finomságot hoztam nektek. Könnyed, pikánsan fűszeres és isteni finom…Ebédre, vacsorára kitűnő választás…:)

A mottó – Egyszerűen érezd jól magadat!

Paradicsomos húsgombóc sajttal töltve – sült paprikával

Hozzávalók:

60 dkg darált hús – pulyka – sertés – marha, ki, amit szeret

5 -10 dkg sajt – apró kockára vágva

500 g *Happy- Frucht paradicsompüré

2 db zöldpaprika – apróra vágva

½ bögre barna rizs

Fűszerezés:

1 tojás

½ csokor petrezselyem – apróra vágva

½ tk őrölt kömény

½ tk kakukkfű

1 tk őrölt pirospaprika

1 tk *hét fűszerkeverék – őrölt

1 tk *ötbors – mozsárban összetörve

½  tk őrölt majoránna

1 tk *himalája

1 db vöröshagyma – apróra vágva

1 gerezd fokhagyma – átnyomva

Paradicsom szósz:

¼ spanyol zeller szár

1 csipet só

1 db babérlevél

1 tk cukor

Elkészítés:

Tegyük a zöldpaprikát a tűzhely platnijára, – előtte szurkáljuk meg hústűvel, hogy a gőz távozni tudjon, és ne repedjen szét a paprika – és süssük meg, akkor lesz jó, ha fekete a külseje, ezt követően tegyük egy tányérba és fedjük le folpackkal, kb. 5-10 percig. Így ezt követően könnyen le tudjuk szedni a kezünkkel a sült paprika héját. Ha készen vagyunk, vágjuk fel apró darabokra.

Tegyük egy tálba a sült paprikát, a darált húst, és adjuk hozzá a tojást, a fűszereket és a rizst.

Ha készen vagyunk, tegyük a hűtőbe, egy éjszakán át, hogy összeérjenek az ízek.

Ezt követően, vágjuk fel a sajtot, kis kockákra, és a húsmasszából gombócokat formáljunk, és a közepébe tegyünk egy kocka sajtot, és formázzuk rá a húst.

Ha készen vagyunk a gombócokkal, akkor tegyük fel egy lábosba a doboz paradicsompürét és öntsük fel 2,5* ugyanannyi vízzel, mint a doboz űrmértéke. Tegyük bele a zeller szárat, pici sót, babérlevelet és forraljuk fel.

Ha kész, vegyük tartalékra a hőt és tegyük bele a gombócokat, és nagyon lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. Azért kell ennyi idő, mert a barna rizst tovább kell főzni. Ne kavargassuk, csak néha rázogassuk meg, hogy ne törjenek össze a gombócok. Mindenképpen, kostóljunk meg egy gombócot, hogy a rizs megfőtt-e.

Ha elkészült, akkor vegyük ki a szószból a gombócokat, és sűrítsük be, liszt helyett, 1 db kisebb főtt krumplival, tegyük egy turmixba, adjunk hozzá egy kis szószt és a cukort, keverjük össze és adjuk hozzá a mártásunkhoz.

Köret nélkül, csak a hús gombócokat, paradicsommártással fogyasszuk ebédre.

*Tipp: a fűszereket az alábbi boltban szoktam megvásárolni:

http://9.kerulet.ittlakunk.hu/holmi/uzletek/azsia-bt

*Happy- Frucht paradicsompüré – én ezt a típust szeretem, mert nem bántja a pocimat, közértben megvásárolható.

Jó étvágyat.

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »