Itt a koktélok királynője az alkoholmentes változat – bárhol – bármikor fogyasztható… Egyszerűen imádni való… 🙂
Trópusi gyümölcs puncs
Hozzávalók:
4 csésze narancslé – hűtött
4 csésze ananászlé – hűtött
2 csésze szóda – hűtött
jégkockák
10 narancs szelet
10 ananász szelet
Elkészítés:
A narancslét és az ananászlét keverjük össze egy puncsos tálba.
Adjuk hozzá a narancs és ananász szeleteket.
A szódát, csak a kínálás előtt, öntsük hozzá.
Jéggel, narancs vagy ananász szeletekkel díszítsük kínálásnál.
Levendulás limonádé
Hozzávalók:
7 csésze víz
1 csésze cukor
1 1/2 csésze fagyasztott citromlé sűrítmény – felengedett
4 szál menta levél
2 ek szárított levendula – ha nincs friss – ha van, akkor 3 szál levendula
Díszítés: citromszelet, a levendula és a menta levél
Elkészítés:
Tegyük egy edénybe a vízet, és a cukrot és főzzük fel, addig, amíg a cukor feloldódik, folyamatosan kevergessük.
Ezt követően, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a citromlevet, menta és levendula ágat és hagyjuk állni legalább 2 órán át.
Szűrjük le a limonádé keveréket egy szűrővel, egy nagy kancsóba, tegyük a hűtőbe. Jéggel kínáljuk.
Jeges Limonádé
Hozzávalók:
1/2 csésze cukor
1 ek citromhéj
3 csésze jégkocka
1/2 csésze friss citromlé
1/2 csésze *limoncello
Díszítés: citrom karika
Elkészítés:
Tegyük egy edénybe a cukrot, vízet és főzzük közepes lángon, gyakran kevergetve, kb. 3 percig, vagy amíg a cukor feloldódik.
Ha kész, vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a reszelt citromhéjat.
Hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletre, körülbelül 30 perc.
A keveréket szűrjük át vagy jól turmixszoljuk el.
Öntsük üvegkancsóba, adjunk hozzá jégkockát, citromlevet és a limoncellot. Jéggel, citromkarikával kínáljuk.
*Tipp: a limoncellot, ebben az esetben hagyjuk ki, vagy helyettesítsük citrom sziruppal.
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2013/12/06/kenyeztetes-felsofokon/
http://www.olaszbolt.hu/29942-koktelszirupok/425043-citrom-szirup
Jó bulizást.
Klarissza
Recept: Gabi
Kommentek