Hoztam nektek szilveszterre, egy kis vendégváró puncsot, koktélt – ezek alkoholos változatok – de egy másik bogomban – akolmentest is is megtaláljátok… szóval, nemcsak szilveszterre készíthető el.. 🙂 Én nagyon szeretem a puncsokat, koktélokat, viszont én kevesebb alkohollal szoktam készíteni, mert én így jobban szeretem… Próbáljátok ki…:)
Szilveszteri puncs koktél
Hozzávalók:
2 doboz fagyasztott fekete bogyós gyümölcsök
½ vékony szeletelt narancs
½ vékony szelet citrom
½ csokor friss menta levél
4 csésze áfonyalé
2 csésze almabor vagy pezsgő
2 csésze körte lé
6 csésze szódavíz
Elkészítés:
Tegyük egy szilikonos tortaformába, vagy más műanyag edénybe a fekete bogyós gyümölcsöket, szeder, áfonya stb.. , a narancs, citromszeleteket, és mentaleveleket.
Töltsük fel az edényt félig tele hideg vízzel, és tegyük a fagyasztóba kb. 2 órára, amíg megfagy.
Közben keverjük össze a többi hozzávalót egy nagy üveg puncsos tálba, tegyük a hűtőbe.
Ha a gyümölcsök már fagyottak, akkor helyezzük a puncsos tál közepébe. Így jó ideig hideg marad, és még szép is.
Díszítsük még szeder és citrus szeletekkel.
Margarita koktél
Hozzávalók:
2 csésze cukor
2 db citrom héja – reszelve
2 db lime héja – reszelve
1 ek narancshéj – reszelve
2 csésze friss citromlé
2/3 csésze friss narancslé
1 l hűtött víz
tequila – ízlés szerint
Díszítés: erdei gyümölcs fagyasztott
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és adjunk hozzá egy kis jeget is.
Még egy kis kavarás, aztán szűrjük le, töltsük egy kancsóba, vagy üvegbe és kínálhatjuk is a vendégeinknek.
Díszítésként, erdei fagyasztott gyümölccsel bolondísuk meg a koktélunkat.
Trópusi puncs koktél
Hozzávalók:
2 csésze ananász-mangó juice
2 csésze narancslé
2 csésze áfonyalé
2 csésze guava nektár
1 csésze almalé
1 ü pezsgő
Díszítés: szeletelt csillag gyümölcs és lime
Elkészítés:
Az ananász-mangó, narancslé, áfonya lé, guava nektárt és az almalét keverjük össze egy puncsos tálba.
Adjuk hozzá a végén a pezsgőt. Kínáláskor díszítsük, szeletelt csillag gyümölcs és lime karikával.
Gyömbéres puncs koktél
Hozzávalók:
3 csésze áfonyalé
2 csésze ananászlé
2 csésze narancslé
1 liter gyömbér, hűtött
1 csésze világos rum
Díszítés: 1 csillag gyümölcs – szeletekre vágva
Elkészítés:
Egy puncsos tálba öntsük az áfonyalét, ananászlét, narancslét, és tegyük a hűtőbe, akár egy egész éjszakán át.
Ezt követően, keverjük hozzá a gyömbér üdítőt, rumot.
Kínáláskor díszítsük csillag gyümölccsel és jéggel.
Koktél alapanyagokat, itt lehet beszerezni:
http://pannaco.hu/luciano_termekek.html?cubeId=48427e2bbfe201786f8a941ea3f3239c
http://www.bareszkozok.hu/termekek/30
http://italshop.hu/kategoria/koktel_alapanyagok.html
Jó bulizást, és mindenkinek kívánok egy koccintással,
Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet 2014.
Köszönöm, hogy olvasod a blogomat, várlak vissza nagy szeretettel 2014-ben is. 🙂
Klarissza
Recept: Gabi
Kommentek