Csábító örültség…

Nincs ötleted, de kellene valami? Ezt gyorsan el lehet készíteni a vendégeidnek, hoztam nektek, egy gyors egyszerű finomságot, akár a mindennapokhoz is kiváló, ha egy kis kényeztetésre vágysz… 🙂 Bátran próbáljátok ki, nagyon finom…

Ebben az évben 2013. ez az utolsó blog bejezésem.

Mindenkinek kívánok Boldog Új Évet. Klarissza



Csokis/karamellás sós keksz

Hozzávalók:

4 doboz sós keksz

10 dkg vaj

10 dkg barna cukor

1 ½ csésze csokoládé chips vagy 10 dkg jó minőségű étcsokoládé

Díszítéshez: dekor cukorka, vagy apróra darált mandula, pisztácia, dió…



Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk sorba a kekszeket.

Ezt követően tegyük a serpenyőbe a vajat és a barna cukrot, és folyamatos kevergetés mellett olvasszuk fel, akkor jó, amikor a vaj elolvadt, kb. 3-5 perc. Ha kész vegyük le a tűzről, és óvatosan öntsük a tepsibe elhelyezett kekszre.

Tegyük a sütőbe és kb. 3-5 percig süssük, amíg a karamella nem kezd fortyogni rajta.

Ha kész, vegyük ki és a forró karamellát szórjuk meg egyenletesen a csokoládé chipsszel, ha elolvadt a csokoládé egy spatulával kenjük el az egész felületen egyenletesen, megszórhatjuk még dekor cukorkával, vagy apróra darált mandula, pisztácia vagy dióval is.

Ha kihűlt egy kicsit tegyük be a hűtőbe. Ha megdermedt, akkor tördeljük darabokra.

Ezt követően kínálhatjuk vendégeinknek, vagy a gyerkőcöknek, imádni fogják.

*Tipp: ha táblás csokoládét használunk, akkor vízgőz felett olvasszuk fel a darabokra tördelt csokoládét és ezt követően kenjük el spatulával a karamellás kekszen. Akár fehér csokoládéval is ki lehet próbálni.

BUÉK! (2013.12.31. 19:35)

Klarissza

Recept: Gabi

Címkék:
Tovább a blogra »