Klarissza Blogja

Csábító örültség…

Nincs ötleted, de kellene valami? Ezt gyorsan el lehet készíteni a vendégeidnek, hoztam nektek, egy gyors egyszerű finomságot, akár a mindennapokhoz is kiváló, ha egy kis kényeztetésre vágysz… 🙂 Bátran próbáljátok ki, nagyon finom…
Ebben az évben 2013. ez az utolsó blog bejezésem.
Mindenkinek kívánok Boldog Új Évet. Klarissza

Csokis/karamellás sós keksz
Hozzávalók:
4 doboz sós keksz
10 dkg vaj
10 dkg barna cukor
1 ½ csésze csokoládé chips vagy 10 dkg jó minőségű étcsokoládé
Díszítéshez: dekor cukorka, vagy apróra darált mandula, pisztácia, dió…

 

 


Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk sorba a kekszeket.

Ezt követően tegyük a serpenyőbe a vajat és a barna cukrot, és folyamatos kevergetés mellett olvasszuk fel, akkor jó, amikor a vaj elolvadt, kb. 3-5 perc. Ha kész vegyük le a tűzről, és óvatosan öntsük a tepsibe elhelyezett kekszre.

Tegyük a sütőbe és kb. 3-5 percig süssük, amíg a karamella nem kezd fortyogni rajta.

Ha kész, vegyük ki és a forró karamellát szórjuk meg egyenletesen a csokoládé chipsszel, ha elolvadt a csokoládé egy spatulával kenjük el az egész felületen egyenletesen, megszórhatjuk még dekor cukorkával, vagy apróra darált mandula, pisztácia vagy dióval is.

csokoládés-karamellás sós keksz

Ha kihűlt egy kicsit tegyük be a hűtőbe. Ha megdermedt, akkor tördeljük darabokra.

Ezt követően kínálhatjuk vendégeinknek, vagy a gyerkőcöknek, imádni fogják.

*Tipp: ha táblás csokoládét használunk, akkor vízgőz felett olvasszuk fel a darabokra tördelt csokoládét és ezt követően kenjük el spatulával a karamellás kekszen. Akár fehér csokoládéval is ki lehet próbálni.

BUÉK! (2013.12.31. 19:35)
Klarissza
Recept: Gabi

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!