Nagyon finom és sokáig eltartható, reggelire, gyerekeknek iskolába tízóraira, uzsonnára is kiváló, felnőttek is vihetik magukkal a munkahelyre. Ez tuti jobb, mint a bolti, hisz nem tartalmaz tartósítószert, ízfokozókat… Próbáljátok ki, megéri…:)
Hozzávalók:
25 dkg puha margarin
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
25 dkg liszt
10 dkg pudingpor: kinek mi a kedvence azt tegye bele: puncs, vaníliás, tuti frutti vagy csokoládés stb…
Elkészítés:
A puha margarint jól kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral.
Hozzáadjuk a lisztet, pudingport és összedolgozzuk a tésztát.
Formázzunk golyókat, melyet sütőpapírral kibélelt tepsire rakjunk és villával megnyomjuk a tetejét.
Előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük. Nekem a gázsütőn 20 perc kellett.
*Tipp: Ha színes kekszeket akarunk, akkor a margarin, liszt, cukor összegyúrása után a tésztát annyi felé osztjuk, ahány féle színt akarunk. Ha például rózsaszín, barna és sárga kekszeket akarunk, akkor a háromfelé vett tésztához egyenként adjuk a háromféle pudingport. Egyikhez csokisat, másikhoz puncsosat, harmadikhoz vaníliásat, de a háromféle puding mennyisége összeadva legyen 10 deka.
Mi a csokisat is még többfelé választottuk, és különböző ízzel ízesítettük: az egyikbe chili pelyhet, a másodikba mézeskalács fűszerkeveréket, a harmadikba gyömbér fűszert tettem, de meszórhatjuk akár kókusszal is. Ha megsült a keksz, vízgőz felett olvaszthatunk csokoládét és a fele részét bele mártjuk a keksznek a csokoládéba és még megszórhatjuk, dekor cukorkával is.
Jó nasizást!
Klarissza/Elkészítette: Ancsa
Recept: Gabi