Egy falatnyi nasis édesség szilveszterre, bár nem csak ekkor készíthető el… Tudom, hogy mindenki biztosan tele van a sok finomabbnál – finomabb karácsonyi sütikkel, de sós mellé egy kis hűsítő kis édesség, káprázatosan kiegészíti az édesség utáni vágyunkat is… 🙂 Gyors, olcsó és finom…
Csokoládés banán falatkák/mogyoró & cukor darabkákkal
Hozzávalók:
4 érett (de nem barna) banán
1 tábla jó minőségű 70%-os étcsokoládé, apróra tördelve
1/4 csésze tejszín
1/2 csésze apróra vágott mogyoró vagy kesudió, ha nincs otthon – kókuszreszelékkel, színes dekor cukorkával is helyettesíthető
Elkészítés:
Hámozzuk meg a banánt, és tegyük be a fagyasztóba kb. 20-30 percre. Csak enyhén legyen fagyott.
Ezt követően, vágjuk fel egy cm-es darabokra, és mindegyik banánba szúrjunk egy fogpiszkálót, és tegyük vissza 15 percre a fagyasztóba, míg elkészítjük a csokoládét.
Egy tálba tegyük bele apróra darált mogyorót vagy kesudiót.
Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, keverjünk hozzá egy kis tejszínt.
Vegyük ki a banán darabokat a hűtőből és forgassuk meg a csokoládéba és utána az apróra vágott mogyoró, kesudió, pisztácia apróra vágott darabkákkal, vagy kókuszpehely és dekor cukorkával is diszíthetjük.
Tegyük egy sütőpapírral kibélelt edénybe és tegyük vissza a fagyasztóba, dermedésig legalább 30 percre, hogy jó roppanós legyen a csokoládé rajta. Ezt követően kínálhatjuk vendégeinknek.
Klarissza
Recept:Gabi
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: