Vendégváró party finomságok, mellyel elkápráztathatjátok nemcsak a szilveszteri buliba érkező vendégeiteket. Gyorsan elkészíthető, finom és koktélokhoz, puncshoz is kiváló kísérő… 🙂
Hozzávalók:
4 ek pörkölt pisztácia, apróra vágott
4 ek aszalt áfonya, apróra vágott
20 dkg friss kecskesajt
sós keksz, vagy pirított fokhagymás bagett kenyér falatkák
Elkészítés:
Egy nagy tányérba keverjük össze a pisztáciát és az aszalt áfonyát.
A kecskesajtot, a gyümölcs és pisztáciás keverékbe meghempergessük meg. Tegyük a hűtőbe.
Tálaljuk a sós keksz, vagy pirított fokhagymás bagett kenyér falatkákkal.
*Tipp: ha bagett kenyér falatkákkal tálaljuk, akkor előtte szeleteljük fel a kenyeret. Olvasszunk fel egy kis vajat, 2-3 gerezd fokhagymát, átnyomva keverjünk el benne, és locsoljuk meg a bagett falatkákat és pirítsuk meg grill sütőben vagy csak egyszerűen a sütőben.
Ha az egészséges étrendbe szeretnénk beilleszteni, akkor pirított rozskenyérrel vagy teljeskiörlésű kenyérrel fogyasszuk.
Hozzávalók:
1/2 csésze csomagolt spenót, enyhén megpárolva
1 ek menta, kapor és petrezselyem, apróra vágva
1 zöldhagyma, szeletelve
1 csomag kis feta, morzsolt
1 csomag 4-6 tortilla – vagy el is készíthetjük a tortillát
1 csésze mozzarella, reszelve
1 csésze morzsolt feta sajt
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálba a spenótot, a menta, kapor, petrezselyem keveréket, zöldhagymát és a feta sajtot.
Tegyünk egy kis vajat a serpenyőbe és süssük meg a tortilla egyik oldalát, ha megfordítottuk, akkor tegyünk az összekevert sajt keverékből az egyik felére, szórjuk meg mozarellával és hajtsuk rá a tortilla másik felét, és süssük meg, óvatosan fordítsuk meg és a kettéhajtott tortilla másik felét is süssük meg.
A sütés kb. 2-4 perc oldalanként. Amire megsül a másik fele, addigra szépen elolvad benne a sajt. Kettévágva tálaljuk.
*Tipp: Ha van, szendvicssütő, akkor abban is meglehet sütni. Vigyázva, hogy ne folyjon ki a sajt.
Hozzávalók:
2 csomag leveles tészta lapok – szobahőmérsékleten felengedett
1 csésze finomra reszelt cheddar sajt
4 szelet bacon szalonna
2 db apróra vágott friss zöldhagyma
kis fekete bors
majonéz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
Keverjük össze egy tálban a sajtot, zöldhagymát, szalonna és a fekete bors és egy kis majonézt, annyit, hogy összeálljon a massza.
Nyissuk ki a tészta lapokat, egy enyhén lisztezett felületen, és a tészta lapból vágjunk ki négyzeteteket, vagy köröket szaggassunk ki.
Tegyünk a tészta tetejére a krém keverékből halmokat egy kis kanállal. Helyezzük, sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Süssük 8 percig, vagy amíg a sütemény aranybarna nem lesz.
Mi vegyesen szoktuk készíteni, sajttal, köménnyel, szezámmaggal megszórt falatkákkal is kiegészítjük, így már eleve 3 leveles tésztát szoktunk alapból venni.
*Tipp: meglehet szórni magokkal is: tökmag, napraforgó mag, mák, vagy csak sóval stb…
Klarissza
Recept: Gabi