Élet és stílus – party ínyencségek 2.

Vendégváró party finomságok, mellyel elkápráztathatjátok nemcsak a szilveszteri buliba érkező vendégeiteket. Gyorsan elkészíthető, finom és koktélokhoz, puncshoz is kiváló kísérő… 🙂

Kecskesajt pisztáciával és vörös áfonyával

Hozzávalók:

4 ek pörkölt pisztácia, apróra vágott

4 ek aszalt áfonya, apróra vágott

20 dkg friss kecskesajt

sós keksz, vagy pirított fokhagymás bagett kenyér falatkák

Elkészítés:

Egy nagy tányérba keverjük össze a pisztáciát és az aszalt áfonyát.

A kecskesajtot, a gyümölcs és pisztáciás keverékbe meghempergessük meg. Tegyük a hűtőbe.

Tálaljuk a sós keksz, vagy pirított fokhagymás bagett kenyér falatkákkal.

*Tipp: ha bagett kenyér falatkákkal tálaljuk, akkor előtte szeleteljük fel a kenyeret. Olvasszunk fel egy kis vajat, 2-3 gerezd fokhagymát, átnyomva keverjünk el benne, és locsoljuk meg a bagett falatkákat és pirítsuk meg grill sütőben vagy csak egyszerűen a sütőben.

Ha az egészséges étrendbe szeretnénk beilleszteni, akkor pirított rozskenyérrel vagy teljeskiörlésű kenyérrel fogyasszuk.

Spenótos-feta sajtos ropogós tortilla falatkák

Hozzávalók:

1/2 csésze csomagolt spenót, enyhén megpárolva

1 ek menta, kapor és petrezselyem, apróra vágva

1 zöldhagyma, szeletelve

1 csomag kis feta, morzsolt

1 csomag 4-6 tortilla – vagy el is készíthetjük a tortillát

1 csésze mozzarella, reszelve

1 csésze morzsolt feta sajt



Elkészítés:


Keverjük össze egy tálba a spenótot, a menta, kapor, petrezselyem keveréket, zöldhagymát és a feta sajtot.

Tegyünk egy kis vajat a serpenyőbe és süssük meg a tortilla egyik oldalát, ha megfordítottuk, akkor tegyünk az összekevert sajt keverékből az egyik felére, szórjuk meg mozarellával és hajtsuk rá a tortilla másik felét, és süssük meg, óvatosan fordítsuk meg és a kettéhajtott tortilla másik felét is süssük meg.

A sütés kb. 2-4 perc oldalanként. Amire megsül a másik fele, addigra szépen elolvad benne a sajt. Kettévágva tálaljuk.

*Tipp: Ha van, szendvicssütő, akkor abban is meglehet sütni. Vigyázva, hogy ne folyjon ki a sajt.

Baconos – Cheddar sajtos falatkák Ez volt, az 5. karácsonyi süti receptünk, és ezt most szilveszterre is elkészítjük.

Hozzávalók:

2 csomag leveles tészta lapok – szobahőmérsékleten felengedett

1 csésze finomra reszelt cheddar sajt

4 szelet bacon szalonna

2 db apróra vágott friss zöldhagyma

kis fekete bors

majonéz

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt.

Keverjük össze egy tálban a sajtot, zöldhagymát, szalonna és a fekete bors és egy kis majonézt, annyit, hogy összeálljon a massza.

Nyissuk ki a tészta lapokat, egy enyhén lisztezett felületen, és a tészta lapból vágjunk ki négyzeteteket, vagy köröket szaggassunk ki.

Tegyünk a tészta tetejére a krém keverékből halmokat egy kis kanállal. Helyezzük, sütőpapírral kibélelt tepsibe.

Süssük 8 percig, vagy amíg a sütemény aranybarna nem lesz.

Mi vegyesen szoktuk készíteni, sajttal, köménnyel, szezámmaggal megszórt falatkákkal is kiegészítjük, így már eleve 3 leveles tésztát szoktunk alapból venni.

*Tipp: meglehet szórni magokkal is: tökmag, napraforgó mag, mák, vagy csak sóval stb…

Klarissza

Recept: Gabi

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »