Habos apróságok…

Sziasztok, újra itt veletek, remélem mindenkinek gyönyörűen telt a karácsony a szereteteitek körében, nekem nagyon szép volt..  🙂 Szóval máris készülhetünk a szilveszteri bulira, hogy a 2013 évet sok-sok finomsággal Bucsuztassuk… egy kis gyors finomság, melyet nem ördöngösség elkészíteni. A savanykás gyümölcs és az édes íz harmónia keveréke, én imádom…, igazi kényeztetés. 🙂 

Áfonyás & erdei gyümölcsös habos piskóta

Hozzávalók:

1 csomag babapiskóta

2 ek narancslikőr

240 ml *áfonyaszósz

220 g áfonya – ha nincs szezonja, lehet fagyasztott is – elkészíthető csak málnával, vagy vegyes erdei gyümölccsel

240 ml tejszín

2-3 ek cukor

160 ml mascarpone

1 tk vanília aroma

zab keksz darabok – vagy mandula forgács, csokoládé pasztilla

Elkészítés:

Tegyük a tálba a szobahőmérsékletű mascarpone sajtot, keverjük hozzá a cukrot, vanília aromát.

Verjük fel a tejszín és keverjük össze óvatosan a mascarponeval.

Tegyük egy nagy öblös üvegpohárba az összetördelt babapiskótát, öntözzük meg egy kis 1-2 ek narancslikőrrel, óvatosan, nehogy szétázzanak, csak épphogy.

Ezt követően, 1-2 ek áfonyamártással csurgassuk meg.

Tegyük rá a gyümölcsöt, és rá a tejszínes mascarpone krémet, ismételjük meg a rétegezést.

Tegyük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Tálalásnál a tetejére hab kerüljön, szórjuk meg egy pár szem gyümölccsel, és durvára morzsolt zab keksszel, vagy pirított mandula forgáccsal, vagy akár csokoládé pasztillával.

*Áfonyás-erdei gyümölcs szósz

Hozzávalók:

3/4 csésze kristálycukor

1 csésze víz

1 csomag friss vagy fagyasztott áfonya, vagy erdei gyümölcs

1 db narancshéj csíkok, narancslé

Elkészítés:

Keverjük össze a víz és a cukrot egy serpenyőben közepes. Forraljuk fel , adjunk hozzá áfonya és folyamatosan kevergetve forraljuk fel.

Ezt követően csökkentsük a hőt, és lassan forraljuk kb. 10-14 percig, kevergetve. Közbe adjuk hozzá a friss narancslét, és narancshéjat.

Ha kész, fedjük le és hűtsük le teljesen szobahőmérsékleten, vagy hűtőszekrénybe tegyük.

*Tipp: Egyszerűbb változat:

Ha épp nincs otthon mascarpone, sebaj… akkor helyette a gyümölcsöket tejszínhabba keverjük, és ezt tesszük rá megöntözött babapiskótára.

Természetesen akkor több tejszín szükséges.

Ezt a változatot is már sokszor elkészítettem, nagyon finom így is… 🙂

Jó étvágyat!

Klarissza

Recept: B.Sándor

Címkék: , ,
Tovább a blogra »