Klarissza Blogja

Habos apróságok…

Sziasztok, újra itt veletek, remélem mindenkinek gyönyörűen telt a karácsony a szereteteitek körében, nekem nagyon szép volt..  🙂 Szóval máris készülhetünk a szilveszteri bulira, hogy a 2013 évet sok-sok finomsággal Bucsuztassuk… egy kis gyors finomság, melyet nem ördöngösség elkészíteni. A savanykás gyümölcs és az édes íz harmónia keveréke, én imádom…, igazi kényeztetés. 🙂 

Áfonyás & erdei gyümölcsös habos piskóta
Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta
2 ek narancslikőr
240 ml *áfonyaszósz
220 g áfonya – ha nincs szezonja, lehet fagyasztott is – elkészíthető csak málnával, vagy vegyes erdei gyümölccsel
240 ml tejszín
2-3 ek cukor
160 ml mascarpone
1 tk vanília aroma
zab keksz darabok – vagy mandula forgács, csokoládé pasztilla

Elkészítés:
Tegyük a tálba a szobahőmérsékletű mascarpone sajtot, keverjük hozzá a cukrot, vanília aromát.

Verjük fel a tejszín és keverjük össze óvatosan a mascarponeval.

Tegyük egy nagy öblös üvegpohárba az összetördelt babapiskótát, öntözzük meg egy kis 1-2 ek narancslikőrrel, óvatosan, nehogy szétázzanak, csak épphogy.

áfonyás habos piskóta

Ezt követően, 1-2 ek áfonyamártással csurgassuk meg.

Tegyük rá a gyümölcsöt, és rá a tejszínes mascarpone krémet, ismételjük meg a rétegezést.

Tegyük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Tálalásnál a tetejére hab kerüljön, szórjuk meg egy pár szem gyümölccsel, és durvára morzsolt zab keksszel, vagy pirított mandula forgáccsal, vagy akár csokoládé pasztillával.

 

*Áfonyás-erdei gyümölcs szósz
Hozzávalók:
3/4 csésze kristálycukor
1 csésze víz
1 csomag friss vagy fagyasztott áfonya, vagy erdei gyümölcs
1 db narancshéj csíkok, narancslé

Elkészítés:
Keverjük össze a víz és a cukrot egy serpenyőben közepes. Forraljuk fel , adjunk hozzá áfonya és folyamatosan kevergetve forraljuk fel.

Ezt követően csökkentsük a hőt, és lassan forraljuk kb. 10-14 percig, kevergetve. Közbe adjuk hozzá a friss narancslét, és narancshéjat.

áfonyás - erdei gyümölcs szósz

Ha kész, fedjük le és hűtsük le teljesen szobahőmérsékleten, vagy hűtőszekrénybe tegyük.

 

*Tipp: Egyszerűbb változat:
Ha épp nincs otthon mascarpone, sebaj… akkor helyette a gyümölcsöket tejszínhabba keverjük, és ezt tesszük rá megöntözött babapiskótára.

Természetesen akkor több tejszín szükséges.

erdei gyümölcsös habos piskóta

Ezt a változatot is már sokszor elkészítettem, nagyon finom így is… 🙂

Jó étvágyat!
Klarissza
Recept: B.Sándor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!