Ötletes csemege, akár ajándékba is adható, és a gyerekeket is be lehet vonni az elkészítésbe… Mi tegnap éjjel golyózgattunk a lányommal. 🙂 Mivel mi az egész családnak sütünk, így már az összes sütemény elkészült, idén összesen 9 fajta süteményt csináltunk, majd sorban leírom a receptet, úgy hogy mehet az ünneplés a családdal… 🙂
Mindenkinek kívánok Boldog Karácsonyt, köszönöm, hogy olvasod a blogomat, várlak vissza szeretettel… 🙂
Színes süteményes golyócskák/cake balls
kakaós piskóta, vaníliás piskóta
1 ü kis nutella
2-3 ek barackdzsem
2 tábla jó minőségű fehér csokoládé
2 tábla jó minőségű tejcsokoládé
2 tábla jó minőségű étcsokoládé
dekor színes, kék-fehér cukorka gyöngyök
kókuszreszelék
gumicukor, pillecukor apróra vágva – itt az összeragadás elkerüléséhez, porcukorral hintsük meg a felvágott cukorkákat
nyalóka – tegyük egy zacskóba, sodrófával törjük apróra, így ez is felhasználható díszítéshez
mogyoró, mandula, dió durvábbra darált
Elkészítés:
Süssünk egy kakaós és egy vaníliás piskótát. A kakaós piskótát egy edénybe, ha kihűlt tördeljük össze, keverjük hozzá a nutellát, a vaníliásat pedig barackdzsemmel.
– Fontos, hogy ne lekvárt használjunk, mert az eláztatja a piskótát, hanem dzsemet
A lényeg, hogy olyan masszát kapjunk, amiből pici kis golyókat tudjunk formázni. Ha készen vagyunk, tegyük a hűtőbe kb. 1-2 órára.
Ezt követően, vegyünk elő egy hurkapálcikát, – én sasliknak való pálcikát használtam, mert az vékonyabb -. És jó szolgálatot tesz a hungarocell habszivacs is, melybe majd beleszurkáljuk a pálcikán lévő golyócskákat -.
Tehát olvasszuk fel vízgőz felett a csokoládékat, mártsuk bele a pálcikát, szúrjuk bele a hűtőből kivett golyócskákba. Hagyjuk pár percig megdermedni, ha készen vagyunk az összes golyócska pálcikázásával, mártsuk bele a csokoládéba. Utána pedig a különböző dekor cukorkákba.
Szúrjuk bele a habszivacsba, tegyük a hűtőbe dermedésig. Ajándéknak is nagyszerű ötlet, illetve a gyerekeket is be lehet vonni az elkészítésbe, nagyon élvezik…
Itt már csak a fantázia szab határt… bármit lehet kreálni. 🙂 akár a meg dermedt csokoládéra, dekor tollal rajzolhatunk is…
*Tipp: Maffin kicsi papirkákba is lehet tenni az elkészített cake pops -kat. Akár darált keksszel is elkészíthető, a lényeg, hogy formázható kicsit keményebb masszát kapjunk. Az olvasztott fehér csokoládé, ételfestékkel színezhetjük, így különböző színeket lehet elővarázsolni. Aki esetleg, ajándékba akarja adni, az hurkapálcika helyett, nyalóka műanyag pálcikát használjon, mert ez tartósabb, mutatósabb. Csomagolhatjuk celofánba, szallaggal átkötözve, remek kis ajándék lehet…
Tortadíszítő anyagokat, kellékeket itt is lehet vásárolni:
http://www.sussvelem.hu/csokolade
http://www.sussvelem.hu/torta-diszites/egyeb-tortadiszito-anyagok
http://www.sussvelem.hu/torta-diszites/cukorgyongy-cukor-konfetti
http://www.sussvelem.hu/konyhafelszereles/meroeszkoz
http://www.sussvelem.hu/sutoforma/szilikon-forma
Jó étvágyat!
Klarissza
Recept: K.Gabi/Elkészítette:Ancsa
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: