Ha kell egy kis jó hangulat…

Egy kis esti bizsergéshez 4 különböző krémlikőr variációt hoztam nektek, melyet könnyű elkészíteni, bármikor, akár a közelgő ünnepekre is… Én már el is készítettem az ünnepekre, és a hűtőben várja, hogy bizseregjünk tőle…🙂

Baileys whiskeys krémlikőr

Hozzávalók:

1 ⅔ csésze whiskey – bármilyen wiskey megfelelő, én a kedvencemet Jim Beam használom

295 ml (1 csésze) tejszín

400 g *cukrozott sűrített tej

2 ek csoki szirup – vagy 125g jó minőségű étcsokoládé, vízgőz felett megolvasztva –

2 tk vanília aroma

2 tk instant kávé

1 tk mandula aroma



Elkészítés:

A fenti hozzávalókat tegyük egy turmixgépbe és jól keverjük össze.

Ezt követően töltsük üvegbe, jól zárjuk le és tegyük a hűtőbe.

Mielőtt felszolgálnánk, jól rázzuk össze, öntsük poharakba, és jégkockával kínáljuk.

Hűtőbe 1 hónapig is eláll.

*Tipp: dobozos sűrített tejet, itt is lehet vásárolni:

http://cmak.hu/index.php?route=product/product&product_id=356

http://www.culinaris.hu/item/longevity-suritett-tej-397g

Tojáslikőr

Hozzávalók:

8 tojás sárgáját

90 g átszitált porcukor

1 doboz sűrített tej

1 tk vaníliás cukor vagy vanília aroma

1 *pohár rum



Elkészítés:


A tojás sárgáját és a vaníliát keverjük el habosra.

Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot és a sűrített tejet, jól keverjük el, ezt követően csurgassuk hozzá a rumot, ha egy kicsit erőssebben szeretnénk, tegyünk bele több rumot.

Tegyük fel egy tálban a keveréket és lassan melegítsük fel, állandó kevergetés mellett. A lényeg, hogy ne legyen túl meleg, ne forraljuk fel.



Ha készen vagyunk, hagyjuk egy pár percig hűlni, töltsük zárható üvegbe, és tegyük a hűtőbe.

Jégkockával kínáljuk, tejszínhabbal díszíthetjük.

*Tipp: rum elhagyásával, tejszínhabbal tálalva, mazsolával megszórva, csoki öntettel csurgatva, gyerekeknek is adható. Így érdemes kettéválasztani az adagot, vagy dupla adagot készíteni, így a gyerekeket is meglehet kínálni, amikor kínáljuk a felnőtteknek a tojáslikőrt.

Fehér csokoládés krémlikőr

Hozzávalók:

1 ½ tábla jó minőségű fehér csokoládé, apróra vágva

1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor – a vaníliát: tojás, porcukor, vaníliás cukor, tejjel is elkészíthető, felfőzve –

2 dl Baileys krémlikőr – vagy whiskey és 1 tk instant kávé

2 dl tejszín

8 dl tej

2 dl vodka

1/2 csésze mandulapehely

Elkészítés:

Vízgőz felett az apróra tördelt csokoládét felolvasztjuk.

A pudingport elkeverjük tejjel, tejszínnel, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, a krémlikőrt és a vodkát.

Jól elkeverjük egy turmixgépbe, és zárható üvegbe kínálásig a hűtőbe tároljuk.

Jégkockával kínáljuk. Tejszínhabbal, pirított mandula pehellyel díszíthetjük.

Pina Colada krémlikőr

Hozzávalók:

3 dl fehér rum

2 dl kókusz likőr

5 dl ananász juice

2 dl tejszín

Elkészítés:

A hozzávalókat egy turmixgépben, elkeverjük, üvegbe töltjük, és hűtőbe tesszük.

Jégkockával kínáljuk. és egy magasabb pohárba töltjük.

Ananásszal díszítjük.

Jó készülődést.

Klarissza

Recept: Gabi

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »