Egy kis esti bizsergéshez 4 különböző krémlikőr variációt hoztam nektek, melyet könnyű elkészíteni, bármikor, akár a közelgő ünnepekre is… Én már el is készítettem az ünnepekre, és a hűtőben várja, hogy bizseregjünk tőle…🙂
Baileys whiskeys krémlikőr
Hozzávalók:
1 ⅔ csésze whiskey – bármilyen wiskey megfelelő, én a kedvencemet Jim Beam használom
295 ml (1 csésze) tejszín
400 g *cukrozott sűrített tej
2 ek csoki szirup – vagy 125g jó minőségű étcsokoládé, vízgőz felett megolvasztva –
2 tk vanília aroma
2 tk instant kávé
1 tk mandula aroma
Elkészítés:
A fenti hozzávalókat tegyük egy turmixgépbe és jól keverjük össze.
Ezt követően töltsük üvegbe, jól zárjuk le és tegyük a hűtőbe.
Mielőtt felszolgálnánk, jól rázzuk össze, öntsük poharakba, és jégkockával kínáljuk.
Hűtőbe 1 hónapig is eláll.
*Tipp: dobozos sűrített tejet, itt is lehet vásárolni:
http://cmak.hu/index.php?route=product/product&product_id=356
http://www.culinaris.hu/item/longevity-suritett-tej-397g
Tojáslikőr
Hozzávalók:
8 tojás sárgáját
90 g átszitált porcukor
1 doboz sűrített tej
1 tk vaníliás cukor vagy vanília aroma
1 *pohár rum
Elkészítés:
A tojás sárgáját és a vaníliát keverjük el habosra.
Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot és a sűrített tejet, jól keverjük el, ezt követően csurgassuk hozzá a rumot, ha egy kicsit erőssebben szeretnénk, tegyünk bele több rumot.
Tegyük fel egy tálban a keveréket és lassan melegítsük fel, állandó kevergetés mellett. A lényeg, hogy ne legyen túl meleg, ne forraljuk fel.
Ha készen vagyunk, hagyjuk egy pár percig hűlni, töltsük zárható üvegbe, és tegyük a hűtőbe.
Jégkockával kínáljuk, tejszínhabbal díszíthetjük.
*Tipp: rum elhagyásával, tejszínhabbal tálalva, mazsolával megszórva, csoki öntettel csurgatva, gyerekeknek is adható. Így érdemes kettéválasztani az adagot, vagy dupla adagot készíteni, így a gyerekeket is meglehet kínálni, amikor kínáljuk a felnőtteknek a tojáslikőrt.
Fehér csokoládés krémlikőr
Hozzávalók:
1 ½ tábla jó minőségű fehér csokoládé, apróra vágva
1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor – a vaníliát: tojás, porcukor, vaníliás cukor, tejjel is elkészíthető, felfőzve –
2 dl Baileys krémlikőr – vagy whiskey és 1 tk instant kávé
2 dl tejszín
8 dl tej
2 dl vodka
1/2 csésze mandulapehely
Elkészítés:
Vízgőz felett az apróra tördelt csokoládét felolvasztjuk.
A pudingport elkeverjük tejjel, tejszínnel, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, a krémlikőrt és a vodkát.
Jól elkeverjük egy turmixgépbe, és zárható üvegbe kínálásig a hűtőbe tároljuk.
Jégkockával kínáljuk. Tejszínhabbal, pirított mandula pehellyel díszíthetjük.
Pina Colada krémlikőr
Hozzávalók:
3 dl fehér rum
2 dl kókusz likőr
5 dl ananász juice
2 dl tejszín
Elkészítés:
A hozzávalókat egy turmixgépben, elkeverjük, üvegbe töltjük, és hűtőbe tesszük.
Jégkockával kínáljuk. és egy magasabb pohárba töltjük.
Ananásszal díszítjük.
Jó készülődést.
Klarissza
Recept: Gabi
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: