Éld meg a pillanatok varázsát…

Kedvcsinálónak, a lényeg éld meg a pillanatok varázsát, a mai délutáni desszert varázs, eperrel és vegyes gyümölccsel készül, elképesztően finom , gyors és egyszerű, próbáljátok ki… Az előzőekben elkészített Baileys italból is, egy kicsit csempésztem a desszertbe… 🙂

Epres-málnás krémlikőrös habos csoda

Hozzávalók:

300g eper, tegyünk felre egy pár db-ot a díszítéshez

– málnával/erdei vegyes gyümölcsöt is használhatunk vegyesen – ha nincs szezonja, jó a fagyasztott is, de a félre tett eperszemeket, csak kínálás előtt vegyük ki a fagyasztóból –

50 g porcukor

300 ml tejszín

6 ek Baileys krémlikőr

Díszítéshez:

25 g étcsokoládé pasztilla

1 tk méz

2 ek Baileys krémlikőr

Elkészítés:

Tegyük a turmixba az epret, porcukrot és pürésítsük össze.

A tejszínt verjük habbá és fokozatosan adjuk hozzá a krémlikőrt, finoman csurgassuk hozzá az eper sűrítményt is.

Ezt követően, öntsük egy pohárba a habos keveréket, közéje is tehetünk gyümölcsöt és akkor megint az epres habkeveréket.

Díszítsük gyümölccsel, csurgassuk meg egy kis mézzel, a gyerekeknek csokoládé pasztillával szórjuk meg, de ha nekik készítjük, hagyjuk el a Baileys krémlikőrt.

Ha a porcukrot egyéb édesítővel – vagy csak mézzel – helyettesítjük, akkor az egészséges étrendbe is beilleszthető.

Kellemes délutánt!

Klarissza

Recept: Gabi

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »