Kedvcsinálónak, a lényeg éld meg a pillanatok varázsát, a mai délutáni desszert varázs, eperrel és vegyes gyümölccsel készül, elképesztően finom , gyors és egyszerű, próbáljátok ki… Az előzőekben elkészített Baileys italból is, egy kicsit csempésztem a desszertbe… 🙂
Epres-málnás krémlikőrös habos csoda
Hozzávalók:
300g eper, tegyünk felre egy pár db-ot a díszítéshez
– málnával/erdei vegyes gyümölcsöt is használhatunk vegyesen – ha nincs szezonja, jó a fagyasztott is, de a félre tett eperszemeket, csak kínálás előtt vegyük ki a fagyasztóból –
50 g porcukor
300 ml tejszín
6 ek Baileys krémlikőr
Díszítéshez:
25 g étcsokoládé pasztilla
1 tk méz
2 ek Baileys krémlikőr
Elkészítés:
Tegyük a turmixba az epret, porcukrot és pürésítsük össze.
A tejszínt verjük habbá és fokozatosan adjuk hozzá a krémlikőrt, finoman csurgassuk hozzá az eper sűrítményt is.
Ezt követően, öntsük egy pohárba a habos keveréket, közéje is tehetünk gyümölcsöt és akkor megint az epres habkeveréket.
Díszítsük gyümölccsel, csurgassuk meg egy kis mézzel, a gyerekeknek csokoládé pasztillával szórjuk meg, de ha nekik készítjük, hagyjuk el a Baileys krémlikőrt.
Ha a porcukrot egyéb édesítővel – vagy csak mézzel – helyettesítjük, akkor az egészséges étrendbe is beilleszthető.
Kellemes délutánt!
Klarissza
Recept: Gabi
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: