Így karácsony közeledtével, nagyon sokan a halat részesítik előnybe, ha nem a hagyományos rántott pontyos verzióra vágysz, de szívesen kipróbálnál valami mást, akkor itt van két nagyszerű recept. Szuper gyors, egyszerű, finom, és egészséges haluci… 🙂
Én ma mindkét verziót elkészítettem, mivel nálunk minden évben a családi hagyomány alapján a 3 napos karácsonyt, egy nagycsaládként, együtt ünnepeljük, és együtt sütünk, főzünk. Estefelé pedig, játékos családi vetélkedőt, karaoke partyt, activityt is tartunk. Már nagyon várom… 🙂 nagyon jó szokott lenni…
Lazac juharszirupos-dijoni mustáros mázzal
Hozzávalók:
4 db lazacfilé
Pác:
1/4 csésze juharszirup
2 ek szemcsés mustár
1 ek dijoni mustár
1 ek *fehér miso paszta
1 ek *rizs ecet
2 tk *szójaszósz
1 gerezd fokhagyma, átnyomva
Elkészítés:
Keverjük össze a páchoz lévő hozzávalókat egy turmixgépbe.
Ezt követően a lazacot kenjük körbe, és kb. 30 percig, de lehet, több ideig pácoljuk a hűtőben.
Ezt követően, a lazacot tegyük egy tepsibe, és helyezzük előmelegített sütőbe és kb. 10 percig süssük, amíg a lazac, kezd pehely könnyű lenni. Én alufóliába csomagolom a halszeletet, az idő letelte előtt kb. 3-4 perccel, kicsomagolom, és így szépen megpirul a teteje.
Viszont megsüthetjük egy serpenyőbe, vagy grill sütőben is.
Rukkolával, madársalátával tálaljuk.
A maradék páclevet egy serpenyőbe felforraljuk, és tálalásnál a lazac szeletekre öntjük.
*Tipp: a különleges fűszereket én az Ázsia boltba szoktam vásárolni a Fővám téren.
Roston sült pikáns lazac
Hozzávalók:
4 db lazacfilé
3 ek extra szűz olívaolaj
3 ek tabasco szósz
só
bors
lime vagy citrom
Elkészítés:
Keverjük össze az olíva olajat a tabasco szósszal, és ecsettel kenegessük be a lazacot. Sózzuk, borsozzuk.
Ezt követően tegyük egy tepsibe, és süssük kb. 10 percig, akkor jó, ha puha. Alufóliába kezdem sütni és készenlét előtt kicsomagoltam és már csak pár percig pirítom.
Tálaljuk friss cikkekre vágott lime vagy citrommal és rukkola salátával.
Az egészséges étrendbe is beilleszthető.
Jó étvágyat!
Klarissza
Recept: Gabi
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: