Ő az igazi – egy délutáni kényeztetés…

A nagy hidegben jól esik egy kis forró ital. A ma délután vágytunk egy kis kényeztetésre, így csináltunk egy habos-babos lelket melengető forró csokit. A gyerkőcök is imádni fogják, készítsétek el… 🙂





Kókuszos habos forró csokoládé


Hozzávalók:

Szirup:

2 ek juharszirup

1 ek zsírszegény Holland kakaópor – cukrozatlan

Forró csokoládé:

¼ csésze kakaópor

¼ csésze juharszirup

1 doboz kókusztej

1 csésze víz

egy csipet himalája só

1 kk vanília aroma

Tejszínhab:

1 doboz hűtött *kókusztejszín krém – de lehet sima tejszínből is készíteni

2 ek juharszirup

Elkészítés:

Egy edénybe, habverővel dolgozzuk össze sziruphoz tartozó hozzávalókat és közepes lángon, felfőzzük.  Akkor jó, amikor gyöngyöznek a kis buborékok. Öntsük egy másik edénybe, majd tegyük félre.

Ezt követően tegyük az edénybe a forró csokoládé hozzávalóit, jól keverjük el, és ezt is főzzük fel. Tegyük utána egy turmixgépbe és habosra keverjük össze, addig, amíg már nem forró.

Kókuszkrém tejszínt felverjük habbá kb. 6-10 perc, közben fokozatosan adjuk hozzá a juharszirupot, amíg még puha a hab. Akkor jó, ha már jó kemény habbá vertük a tejszínt.

Ha készen vagyunk, üvegpohárba öntsük a forró csokoládét, tejszínhabbal díszítjük és megöntözzük a csokis sziruppal. Mennyei kényeztetés. 🙂

*Tipp: Én az Ázsia boltban szoktam vásárolni, a dobozos kókusztejszín krémet.

Kellemes kényeztetést!

Klarissza

Recept: K.Gabi

 

Címkék:
Tovább a blogra »