A nagy hidegben jól esik egy kis forró ital. A ma délután vágytunk egy kis kényeztetésre, így csináltunk egy habos-babos lelket melengető forró csokit. A gyerkőcök is imádni fogják, készítsétek el… 🙂
Kókuszos habos forró csokoládé
Hozzávalók:
Szirup:
2 ek juharszirup
1 ek zsírszegény Holland kakaópor – cukrozatlan
Forró csokoládé:
¼ csésze kakaópor
¼ csésze juharszirup
1 doboz kókusztej
1 csésze víz
egy csipet himalája só
1 kk vanília aroma
Tejszínhab:
1 doboz hűtött *kókusztejszín krém – de lehet sima tejszínből is készíteni
2 ek juharszirup
Elkészítés:
Egy edénybe, habverővel dolgozzuk össze sziruphoz tartozó hozzávalókat és közepes lángon, felfőzzük. Akkor jó, amikor gyöngyöznek a kis buborékok. Öntsük egy másik edénybe, majd tegyük félre.
Ezt követően tegyük az edénybe a forró csokoládé hozzávalóit, jól keverjük el, és ezt is főzzük fel. Tegyük utána egy turmixgépbe és habosra keverjük össze, addig, amíg már nem forró.
Kókuszkrém tejszínt felverjük habbá kb. 6-10 perc, közben fokozatosan adjuk hozzá a juharszirupot, amíg még puha a hab. Akkor jó, ha már jó kemény habbá vertük a tejszínt.
Ha készen vagyunk, üvegpohárba öntsük a forró csokoládét, tejszínhabbal díszítjük és megöntözzük a csokis sziruppal. Mennyei kényeztetés. 🙂
*Tipp: Én az Ázsia boltban szoktam vásárolni, a dobozos kókusztejszín krémet.
Kellemes kényeztetést!
Klarissza
Recept: K.Gabi
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: