Klarissza Blogja

Ő az igazi – egy délutáni kényeztetés…

A nagy hidegben jól esik egy kis forró ital. A ma délután vágytunk egy kis kényeztetésre, így csináltunk egy habos-babos lelket melengető forró csokit. A gyerkőcök is imádni fogják, készítsétek el… 🙂

Forró csokoládé kókuszos tejszínhabbal

Kókuszos habos forró csokoládé

Hozzávalók:
Szirup:
2 ek juharszirup
1 ek zsírszegény Holland kakaópor – cukrozatlan
Forró csokoládé:
¼ csésze kakaópor
¼ csésze juharszirup
1 doboz kókusztej
1 csésze víz
egy csipet himalája só
1 kk vanília aroma

Tejszínhab:
1 doboz hűtött *kókusztejszín krém – de lehet sima tejszínből is készíteni
2 ek juharszirup

Elkészítés:
Egy edénybe, habverővel dolgozzuk össze sziruphoz tartozó hozzávalókat és közepes lángon, felfőzzük.  Akkor jó, amikor gyöngyöznek a kis buborékok. Öntsük egy másik edénybe, majd tegyük félre.

Ezt követően tegyük az edénybe a forró csokoládé hozzávalóit, jól keverjük el, és ezt is főzzük fel. Tegyük utána egy turmixgépbe és habosra keverjük össze, addig, amíg már nem forró.

Forró csokoládé kókuszos tejszínhabbal

Kókuszkrém tejszínt felverjük habbá kb. 6-10 perc, közben fokozatosan adjuk hozzá a juharszirupot, amíg még puha a hab. Akkor jó, ha már jó kemény habbá vertük a tejszínt.

Ha készen vagyunk, üvegpohárba öntsük a forró csokoládét, tejszínhabbal díszítjük és megöntözzük a csokis sziruppal. Mennyei kényeztetés. 🙂

*Tipp: Én az Ázsia boltban szoktam vásárolni, a dobozos kókusztejszín krémet.

Kellemes kényeztetést!
Klarissza
Recept: K.Gabi

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!