Mostanság hanyagolva volt a tésztás étel, pedig szeretjük, de mindig háttérbe szorul, igaz már nagyon kívántam, így itt az egyik kedvencem, nagyon finom, érdemes kipróbálni…:)
Hozzávalók:
1 közepes sütőtök
2 gerezd fokhagyma, zúzott
1 ek méz
1 tk oregánó
1 tk bazsalikom
só és bors, ízlés szerint
1 csomag apróra vágott fagyasztott spenót, főtt és lecsepegtetett
2 csésze túró
12 db teljes kiőrlésű lasagne tészta
2 csésze reszelt mozzarella sajt
1 csomag bacon szalonna
vaj
Elkészítés:
Vágjuk a sütőtököt félbe, magozzuk ki. Tegyük egy sütőedénybe, héjastul lefelé, és a tepsibe egy kis ujjnyi vízet töltsünk, és süssük meg a tököt, kb. 1 óra, akkor jó, ha már megpuhult és aranybarna a teteje.
Amíg sül a tök, addig süssük ki egy serpenyőbe a bacon szalonnákat. Tegyük félre.
Ha kész a tök, vegyük ki a sütőből és kanalazzuk ki a belsejét egy turmixba és adjuk hozzá az 1 csésze mozzarella sajtot, fokhagymát, mézet, oregánot, bazsalikomot, sót és borst. Keverjük el a turmixgépbe, simára. Ha túl sűrű, adjunk hozzá a vizet a sütőedényből és egy kis darab vajat.
Egy másik tálban keverjük össze a spenótot és túrót.
Egy üveg tálba, – én jénai tálat használok-, tegyük az aljára a tésztát, tegyük rá a sajtkeveréket, szórjuk meg kisült bacon kocka darabokkal, utána egy réteg tésztát, ezt követően a spenótos túró keveréket, és megint bacon és rá a tészta. Összesen kb. 3 réteg legyen. Sorba ismételjük meg, ezt követően az utolsó réteg tetejét szórjuk meg mozzarella sajttal. – én jó sokkal szeretem – 🙂 Tegyük a sütőbe és kb. 40-45 percig süssük meg.
*Tipp: van úgy, hogy többet készítek, és a lasagnet alutálcába teszem – egyszemélyes – és le fagyasztom, így kis tálkánként szoktam elővenni és frissen megsütni.
Jó étvágyat!
Klarissza
Recept: Gabi