Klarissza Blogja

Ezt tuti, hogy a pasik is imádni fogják…

Na, erre a receptre biztosan felkapod a fejedet, első hallásra, olvasásra tudom, hogy meredek, 🙂 de érdemes kipróbálni, nagyon finom…  🙂
Ez a lekvár egyszerre, édes, sós, füstős, és fűszeres, jól megy pirítóssal reggelire, szendvicsekhez, hamburgerhez, avokádóhoz, grillezett sajtos, tojásos szendvicsekhez stb..Próbáld csak ki…:)

juharfszirupos -bourbon whisky baconos lekvárJuharszirupos/bourbon whisky-baconos lekvár
Hozzávalók:

1 vastag füstölt szalonna, 1 cm-es darabokra vágva
2 nagy hagyma, vastagabb szeletelve
4 gerezd fokhagyma, apróra vágott
1/4 csésze almaecetet
3/4 csésze kávé – főzött
1/4 csésze barna cukor
1/4 csésze juharszirup
1/4 csésze bourbon wisky
1-2 chili, apróra vágott
1/2 tk kömény
bors – ízlés szerint

Elkészítés:
A szalonnát egy serpenyőbe, közepes lángon, süssük zsírjára, akkor jó, amikor a szalonna kezd ropogós lenni, ha kész tegyük félre.

A serpenyőbe hagyjunk 1-2 ek szalonna zsírt. Adjuk hozzá a hagymát és pirítsuk kb. 5-7 percig, vigyázva le ne égjen, hozzáadjuk a fokhagymát és még 1 percig pirítjuk.

juharfszirupos -bourbon whisky baconos lekvár

Adjuk hozzá az ecetet, kávét, barna cukrot, juharszirupot, wiskyt, chilit, köményt és a borst. Jól keverjük el, alacsony fokozaton, pároljuk kb. 1-2 óráig, amíg szirupos nem lesz.

Ha kész egy turmixba tegyük bele és keverjük össze egy kicsit, épp hogy, hozzáadva a kisütött bacont is. – de ne legyen pépes állagú. Zárt dobozba a hűtőben, akár 4 hétig is eláll.

Jó étvágyat!
Klarissza
Recept: Gabi

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!