Uraim, ezt ti is elkészíthetitek, nem egy ördöngösség… az igazi csók előtt, 🙂 lenyűgözhetitek a hölgyeket, ha megkínáljátok egy kis általatok készített gyümölcsös habcsókkal… 🙂 Tuti garantált a siker, Uraim, kalandra fel… 🙂
Gyümölcsös habcsók
Hozzávalók:
3 közepes *tojásfehérje
100g málna – ha nincs szezonja, jó a fagyasztott is
egy csipet só
150g cukor
Tálaláshoz:
3 evőkanál cseresznyepálinka, vagy cherry brandy
100 ml tejszín, enyhén felvert – vagy flakonosat is lehet venni a boltba, aki nem szeretné otthon elkészíteni a tejszínhabot
250g cseresznye – kimagozott – ha nincs szezonja üvegeset, vagy fagyasztottat is használhatunk
300g erdei gyümölcs – ha nincs szezonja, jó a fagyasztott is.
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
Ezt követően a málnát egy robotgéppel pépesítsük egy tálba, és tegyük félre.
Ezt követően a tojásfehérjét egy elektromos habverővel, csipet sóval egy tálban verjük fel. Közben apránként, kanalanként adjuk hozzá a cukrot. Akkor jó a tojásfehérje, amikor szép fényes. Ha a cukrot hozzáadtuk, akkor csurgassuk bele a málna pépet, egy fakanállal óvatosan keverjük rajta egyszer-kétszer – nem kell teljesen elkeverni – így lesz szép márványos…
Ezt követően, ha kész a felvert hab, akkor egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, nagyobb kanállal habcsókokat halmozzunk a tepsibe.
Ha készen vagyunk, helyezzük a tepsit a sütőbe, és tartalékon kb. 40 percig süssük. – de lehet, hogy 1 órát is kell sütni, sütője válogatja -. Akkor lesz jó, ha szép ropogós a külseje. Ha megsült, vegyük ki és hagyjuk kihűlni teljesen.
Míg hűlnek a habcsókjaink, addig a cseresznyét, erdei gyümölcsöt tegyük egy tálba, és öntsük rá cseresznyepálinkát vagy cherry brandyt. Hagyjuk állni 1 órát. Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, elég neki kb.5-8 perc, mert különben összeesik a gyümölcs.
Addig verjük fel elektromos habverővel a tejszínt, ha bolti habot vásároltunk, akkor itt most megpihenhetünk. Igyunk meg egy pohár bort, megérdemeljük. 🙂
Tálalásnál a habcsók tetejére tejszínt teszünk, ráhelyezzük az alkoholban áztatott gyümölcsöket, és a levével meglocsoljuk. Kedvesünknek kínálhatjuk.
Sok sikert, a hölgyeknek is, akik elkészítik. 🙂
Magában a habcsókot tárolhatjuk, légmentes záródó edénybe, akár egy hétig.
*Tipp: ha 1 hetes a tojás, akkor jobban lehet vele dolgozni, akkor jól fel lehet verni a tojásfehérjét, könnyebb vele dolgozni, mintha aznap vásárolt friss tojást használnánk.
Klarissza
Recept: B.Sanyi
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: