Ez a meglepetés csodája, látványnak sem maradhat el, jó és még több jó, egyszerűen fantasztikus… 🙂 Próbáld ki, megéri…
Brownie Ferrero Rocher falatkák
Hozzávalók:
brownie sütemény
24 db *Ferrero Rocher
4 evőkanál vaj – szobahőmérsékletű
1 doboz mascarpone krémsajt, szobahőmérsékletű
3-4 evőkanál karamell “szósz”
1 csésze cukor
1 doboz sűrített tej –**karamell készítéshez
egy kis tej
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
Készítsük el a brownie süteményt, maffin formában sütve. Receptet, itt találod:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2013/11/24/edes-bunbeeses-a-lelked-is-eladnad-erte/
Ha kész, vegyük ki a sütőből, és amíg meleg, rögtön tegyünk a közepébe, nyomjunk bele egy ferrero rocher golyócskát, úgy hogy kiemelkedjen a golyócska teteje. Ezt követően hagyjuk pár percig még a maffin formában, és utána óvatosan emeljük ki a maffinokat és teljesen hagyjuk kihűlni a süteményt.
*Ferrero Rocher – vagy boltban megvásároljuk, vagy elkészítjük, recept itt:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2013/12/11/o-sem-maradhat-ki/
Egy tálban keverjük össze robotgéppel a mascarponet, a vajat, és a cukrot krémesen simára.
Ezt követően a doboz sűrített tejet, közepes hőfokon, kb. 10-12 percig főzzük, folyamatos kevergetés mellett, addig, míg sűrű és karamell színű nem lesz. Vigyázzunk, hogy le ne égjen, és ne legyen nagyon sűrű, inkább krémesebb, mert ha lehűl, nehezebben lehet vele dolgozni. Ha kész, adjunk hozzá egy kis tejet, és jól keverjük el.
Adjuk hozzá a krémsajtos keverékhez kb. 4 ek. karamellt, és keverjük el robotgéppel simára.
Ezt követően tegyük a maffin sütikre egy extra kiskanál karamellt, – jó a fagylaltos kanál is, melyet előtte bevizezünk, így jobban kicsusszan belőle a karamell -.
Utána tegyük egy habzsákba a krémsajtos-karamell keveréket és nyomjunk minden sütire körkörös mozdulatokkal egy kis halom krémet. Tegyük a hűtőbe, tálalásig.
**Tipp: aki nem szeretne otthoni karamellt készíteni, a boltban kapható karamell szószt is csurgathat a sütire.
Klarissza
Recept: Gabi
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: