Tripla élvezet…

Sajttorta egyike azon kevés sütemények között van, amit nagyon imádok, és tripla élvezet a karamell, csokoládé és pekándió íz különlegesség, akár egy délutáni fehércsokoládés latte macchiato kávé különlegesség mellé. Nálam ez az egyik győztes süti, egyszerűen nyami, nyami…  🙂

Karamellás-pekándiós/brownies sajttorta

Hozzávalók:


Brownie:

2/3 csésze vaj

140 g cukrozatlan csokoládé chips – vagy jó minőségű ét/tejcsokoládé, darabokra tördelve

1 3/4 csésze cukor

2 t vanília

3 nagy tojás

1 csésze liszt

Sajttorta réteg:

500 g mascarpone krémsajt

2/3 csésze cukor

2 tojás

1 t vanília

csoki szirup

karamell szirup

pekándió chips

Melegítsük elő a sütőt, 180 ° C-ra. Egy serpenyőbe olvasszuk fel a vajat és a csokoládé chipset, alacsony hőfokon. Miután a csokoládé keverék elolvadt, tegye félre hűlni. Addig készítsük el a tészta több részét.

A cukrot, a vaníliát és a tojást tegyük egy keverő tálba, és 5 percig keverjük össze egy elektromos géppel. Ezt követően, adjuk hozzá a csokis keveréket, és alacsony fokozaton keverjük össze. Ezt követően adjuk hozzá a lisztet, és jól dolgozzuk össze, simára. Öntsük a keveréket a kikent üvegtálba, vagy tepsibe, és tegyük félre, amíg elkészítjük a sajttorta réteget.

Tegyük egy tálba a krémsajtot, a tojást, cukrot és vaníliát, és keverjük össze először alacsony fokozaton, majd magas fokozaton, csomómentesre kb. 3-4 perc. Óvatosan egy spatulával a krémsajtos massza keveréket tegyük rá, simítsuk el a brownie tésztán, egyenletesen.

Tegyük a sajttorta brownie a sütőbe, és süssük 45-55 percig, amíg a sajttorta kezd arany barna lenni.

Hagyjuk a sütit teljesen kihűlni, körülbelül egy óra. Utána vágjuk fel, és tálalásnál locsoljuk meg csokoládé, karamell sziruppal és szórjuk meg apróra vágott pekándióval.

*Tipp: Ellenőrizhetjük egy fogpiszkálóval, hogy megsült a sütemény, úgy, hogy, ha beleszúrjuk, és tiszta, akkor minden rendben és készre sült a sütemény, ha ráragad a tészta, akkor még tovább kell sütni.

Jó étvágyat!

Klarissza

Recept: Gabi

Címkék:
Tovább a blogra »