Mivel már közeledik a karácsony, és persze édesség nélkül nem is lehetne az ünnepeket elképzelni, így most egyszerű és gyorsan elkészíthető, sütés nélküli kis kedvenceimet hozom el nap, mint nap nektek…
Sokan még az ünnepek alatt is dolgoznak, így lehet, hogy nagy sütésre már nem marad idejük, de ezekkel az egyszerű kis falatnyi édességgel is ünnepet tudnak varázsolni a családjuknak és főleg a gyerekeknek… 🙂
Ez akár vendégváróként is, bármikor is megállja a helyét.
Raffaello
Hozzávalók:
100ml cukrozott sűrített tej
100 g sótlan vaj
100 g kókuszreszelék – *a kókuszreszelék, helyettesíthető 100g kókusz tejporral, de ebben az esetben, hagyjuk ki a mézet.
100 g mascarpone krémsajt, szobahőmérsékleten
4 tk folyós méz
100 g egész mandula
Elkészítés:
A vajat és a sűrített tejet egy serpenyőbe, melegítsük fel óvatosan, amíg a vaj el nem olvad. Adjuk hozzá a 100 g kókuszreszeléket , és keverjük össze. Tegyük félre kihűlni.
Egy tálba a krémsajtot, a mézet keverjük simára. Amikor a kókusz keverék lehűlt, adjuk hozzá a krémsajt keveréket, és keverjük össze alaposan. Ezt követően tegyük a hűtőbe a keveréket 1 órára.
A mandulát egy serpenyőben pirítsuk meg, zsiradék nélkül.
Vagy egy 180 ° C, 160 ° C sütőben kb. 10 percig pirítsuk. Tegyük félre kihűlni.
Bevonat:
Kellogg’s puffasztott rizs – vagy, ostya apróra vágva
300g fehér csokoládé
200g kókuszreszelék
Elkészítés:
Öntsük egy tálba a puffasztott rizspelyhet. Vegyük ki a hűtőből a krémsajtos, kókusz keveréket és kis golyókat formázzunk, a közepébe tegyünk egy szem piritott mandulát és forgassuk meg a rizspehelybe, úgy hogy jól bevonja a külsejét, úgy, hogy ne legyen a külsején hiányosság. Ha minden raffaello golyócska elkészült, akkor tegyük a hűtőbe fél órára, vagy kevesebb ideig, akár a mélyhűtőbe is lehet tenni, addig, míg elkészítjük a csokoládét.
Törjük össze a csokoládét darabokra egy tálba, és tegyünk fel vízet forralni, de csak gyöngyözzön a víz, erre helyezzük a csokoládé darabokkal teli tálat, és elkezdjük felolvasztani a csokoládét, időközönként kevergessük meg. Ha készen lett az olvasztott csokoládénk, akkor vegyük ki a kókuszgolyókat a hűtőből. Egy tálba öntsük kókuszreszeléket. Mártsuk a csokoládéba a golyókat, és utána hempergessük meg a kókuszreszelékbe. Ha kész, tegyük a golyókat a hűtőbe.
Tipp: a kókuszgolyókat egy kockacukor fogóval fogjuk meg, és egy kanál segítségével öntözzük meg a csokoládéval, minden oldalát.
Klarissza
Recept: Hópihe küldte
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: