Hipp-hopp vacsora…

Ma hoztam nektek egy könnyed vacsorát, melyet tényleg, hipp-hopp el lehet készíteni és egészséges is… 🙂

Avokádó saláta – kandírozott mandulával

Öntet:

⅓ csésze cukor

1 ½ ek mák

1 ½ ek szezámmag

2 tk szárított mustár

1 ek darált édes hagyma

½ tk só

¼ tk frissen őrölt fekete bors

½ csésze fehér ecet

⅓ csésze növényi olaj

⅓ csésze extra szűz olívaolaj

Salátához:

spenót, rukolla

1 kis csokor koriander

2 közepes avokádó , hámozott, cikkekre vágott

¾ csésze szárított áfonya

¾ csésze kandírozott fűszeres mandula

Elkészítés:

Az öntet hozzávalóit, egy üvegedénybe tesszük és jól összerázzuk, hogy feloldódjon a cukor. A salátának valót helyezzük egy tálba, spenót, rukolla, koriander levelek. Adjuk hozzá a cikkekre vágott avokádót és az aszalt áfonyát, és körülbelül 1/4 csésze öntettel öntözzük meg. Tálalásnál kandírozott mandulával szórjuk meg és ízesítjük és egy pici sóval és frissen őrölt fekete borssal.

Kandírozott mandula/dió/mogyoró elkészítése:

1 kg mandula – héj nélküli *ha nem kapunk, akkor bizony el kell távolítani a héját…de akár vehetünk mandula forgácsot is…

csipet finomra őrölt só

csipet frissen őrölt fekete bors

1/2 tk őrölt fahéj

1/2 tk cayenne bors – vagy chili

250 g porcukor

olaj – mandula olaj vagy vaj

Elkészítés:

Egy kis tálban keverjük össze a sót, a borsot, a fahéjat és a cayenne borst és jól keverjük össze.

*Tegyünk fel egy nagy fazék vizet, és forraljuk fel. Amikor a víz forr, tegyük az egész mandulát egy hőálló tésztaszűrőbe vagy szitába, és mártsuk őket a forró vízbe, kb. 1 percig, azután tegyük őket egy tálra, és dörzsöljük le konyharuhával a héját a manduláról, de akár kézzel is lehúzható a héja.

Ha nincsen héja rajta, akkor, míg a mandulák forróak, – akkor is forrázzuk le, mert puha lesz a mandula – hozzáadjuk a cukrot és rázogassuk meg őket, hogy egyenletesen mindenhol bevonja őket, majd tegyük őket egy serpenyőbe és pörköljük meg az olajon, amíg középbarna színük lesz, kb. 1 perc elég. Figyeljünk rá, hogy ne égjenek meg. Ezt követően, tegyük őket egy tálba, majd mikor még meleg, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, jól forgassuk át. Mikor rendesen lehűltek, tegyük egy zárható üvegbe, így egy hétig is elállnak. Salátának fel is apríthatjuk.

Jó étvágyat!

Üdv, Klarissza

Recept: L.Ibi

Tovább a blogra »