Klarissza Blogja

Hipp-hopp vacsora…

Ma hoztam nektek egy könnyed vacsorát, melyet tényleg, hipp-hopp el lehet készíteni és egészséges is… 🙂

Avokádó saláta – kandírozott mandulával

Öntet:
⅓ csésze cukor
1 ½ ek mák
1 ½ ek szezámmag
2 tk szárított mustár
1 ek darált édes hagyma
½ tk só
¼ tk frissen őrölt fekete bors
½ csésze fehér ecet
⅓ csésze növényi olaj
⅓ csésze extra szűz olívaolaj

Salátához:
spenót, rukolla
1 kis csokor koriander
2 közepes avokádó , hámozott, cikkekre vágott
¾ csésze szárított áfonya
¾ csésze kandírozott fűszeres mandula

Elkészítés:
Az öntet hozzávalóit, egy üvegedénybe tesszük és jól összerázzuk, hogy feloldódjon a cukor. A salátának valót helyezzük egy tálba, spenót, rukolla, koriander levelek. Adjuk hozzá a cikkekre vágott avokádót és az aszalt áfonyát, és körülbelül 1/4 csésze öntettel öntözzük meg. Tálalásnál kandírozott mandulával szórjuk meg és ízesítjük és egy pici sóval és frissen őrölt fekete borssal.

Kandírozott mandula/dió/mogyoró elkészítése:
1 kg mandula – héj nélküli *ha nem kapunk, akkor bizony el kell távolítani a héját…de akár vehetünk mandula forgácsot is…
csipet finomra őrölt só
csipet frissen őrölt fekete bors
1/2 tk őrölt fahéj
1/2 tk cayenne bors – vagy chili
250 g porcukor
olaj – mandula olaj vagy vaj

 

Elkészítés:

Egy kis tálban keverjük össze a sót, a borsot, a fahéjat és a cayenne borst és jól keverjük össze.
*Tegyünk fel egy nagy fazék vizet, és forraljuk fel. Amikor a víz forr, tegyük az egész mandulát egy hőálló tésztaszűrőbe vagy szitába, és mártsuk őket a forró vízbe, kb. 1 percig, azután tegyük őket egy tálra, és dörzsöljük le konyharuhával a héját a manduláról, de akár kézzel is lehúzható a héja.
Ha nincsen héja rajta, akkor, míg a mandulák forróak, – akkor is forrázzuk le, mert puha lesz a mandula – hozzáadjuk a cukrot és rázogassuk meg őket, hogy egyenletesen mindenhol bevonja őket, majd tegyük őket egy serpenyőbe és pörköljük meg az olajon, amíg középbarna színük lesz, kb. 1 perc elég. Figyeljünk rá, hogy ne égjenek meg. Ezt követően, tegyük őket egy tálba, majd mikor még meleg, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, jól forgassuk át. Mikor rendesen lehűltek, tegyük egy zárható üvegbe, így egy hétig is elállnak. Salátának fel is apríthatjuk.

Jó étvágyat!
Üdv, Klarissza
Recept: L.Ibi

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!