Ha előfordult már, hogy vettél egy mangót és elfelejtve hevert a konyhapulton, és már egy kicsit megpuhult és már kidobnád, mert te a gyümölcssalátának a kemény húsú gyümölcsöt kultiválod, azért kár lenne kidobni, a még így is finom gyümölcsöt, hisz egy könnyű és finom pudingos desszertet kreálhatsz belőle… Nézd csak, ez a te recepted! 🙂
Mangós puding/tejszínhabbal, pirított mandulával, csokoládéval megbolondítva
Hozzávalók:
½ csésze forgácsolt, pirított mandula
¼ teáskanál fahéj
1 ek porcukor
¾ csésze tejszín
1 csomag vaníliás pudingpor
1 db mangó – ha ízesebben szeretjük, akkor lehet 2 mangó is
5 dkg jó minőségű csokoládé – lehet tej-ét, vagy vegyesen, de akár fehér csokoládéval is nagyon finom…
Elkészítés:
A vaníliás pudingot elkészítjük az utasításnak megfelelően, ízlés szerint tegyük bele cukrot. Hagyjuk kihűlni. Egy serpenyőbe a mandula forgácsot, pirítsuk meg, ha kész, tegyük félre.
Ezt követően a mangót vágjuk kockára, és tegyük bele egy turmixgépbe és pépesítsük, tegyük hozzá a kihűlt vaníliás pudingot. – a díszítéshez tegyünk félre a mangóból -. A tejszín verjük habbá, tegyük hozzá a porcukrot és a fahéjat.
Desszertes poharakba merjük a mangós-pudingos keveréket, tegyük a hűtőbe lehűlni, ezt követően tálaláskor, kockára vágott mangóval, tejszínhabbal, pirított mandula forgáccsal, és csokoládé darabkákkal díszíthetjük.
*Természetesen a vaníliás pudingport, felválthatja a 4 tojással, vanília kivonattal, kukoricakeményítővel sűrített, és zselatinnal készített, cukorral ízesített, főzött puding változat is.
Jó étvágyat!
Klarissza
Recept: S. Mariann olvasóm küldte