Imádni való kis töltött combocskák…

Készülve a holnapi ebédünkre, elhoztam nektek egy pikáns töltött csirke combocskák receptjét. Akár vendégváró főételként is kiváló lehet. Bátran készítsétek el, egyszerűen kiváló, egészséges és nagyon finom…



Pikáns töltött csirkecombok-pirított sárgarépával/tökmaggal/szezámmaggal megszórva

Hozzávalók:

6 db csirke comb

3 féle töltelékkel töltöttem meg a csirke combokat.

Töltelékhez:

Áfonyás-kecskesajtos sült csirkecombok:

1. áfonyás kecskesajt, fokhagyma, hagyma, krémsajt, petrezselyem keveréke

Fűszeres/aszalt szilvás sült csirkecombok: 

2. aszalt szilva – kimagozva

Ezzel a töltelékkel megtöltött csirke comboknak a fűszerezése:

öt bors, szecsuani bors keverék – mozsárban összetörve, és só

Fetasajtos-baconos sült csirkecombok:

3. feta sajt, apróra vágott bacon, krémsajt keveréke

Ezzel a töltelékkel megtöltött csirke comboknak a fűszerezése:

apróra vágott petrezselyem, Garam masala, öt bors, szecsuani bors keverék – mozsárban összetörve, oliva olaj, fokhagyma összenyomva, egy kisebb hagyma lereszelve, reszelt gyömbér, és egy pici kalocsai pirospaprika – keveréke

Elkészítés:

A húst megmossuk, szárazra töröljük.

A fenti tölteléknek valót összekeverjük és a húsokat a bőrük alatt megtöltjük a töltelékkel. A húsokhoz tartozó fűszerekkel fűszerezzük.

Tepsibe rakjuk, kókuszzsírt teszünk rá, alufólia alatt kb. 40-45 percig sütjük, ezt követően, levesszük a fóliát és megpirítjuk a hús külsejét, kb. 5-10 perc.

Míg sül a hús, egy kis tökmagot és szezámmagot, száraz serpenyőbe megpirítunk, ha kész, félretesszük.

Ezt követően a sárgarépát vékony karikára vágjuk, borsozzuk, sózzuk, és egy serpenyőbe megpirítjuk.

Ha kész, a pirított magokkal összekeverjük, és a sült csirkecombbal tálaljuk.

Én a piacon a házi tejtermékeknél veszem a hozzávalókat, nagyon finomak, érdemes kipróbálni…

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »