Készülve a holnapi ebédünkre, elhoztam nektek egy pikáns töltött csirke combocskák receptjét. Akár vendégváró főételként is kiváló lehet. Bátran készítsétek el, egyszerűen kiváló, egészséges és nagyon finom…
Pikáns töltött csirkecombok-pirított sárgarépával/tökmaggal/szezámmaggal megszórva
Hozzávalók:
6 db csirke comb
3 féle töltelékkel töltöttem meg a csirke combokat.
Töltelékhez:
Áfonyás-kecskesajtos sült csirkecombok:
1. áfonyás kecskesajt, fokhagyma, hagyma, krémsajt, petrezselyem keveréke
Fűszeres/aszalt szilvás sült csirkecombok:
2. aszalt szilva – kimagozva
Ezzel a töltelékkel megtöltött csirke comboknak a fűszerezése:
öt bors, szecsuani bors keverék – mozsárban összetörve, és só
Fetasajtos-baconos sült csirkecombok:
3. feta sajt, apróra vágott bacon, krémsajt keveréke
Ezzel a töltelékkel megtöltött csirke comboknak a fűszerezése:
apróra vágott petrezselyem, Garam masala, öt bors, szecsuani bors keverék – mozsárban összetörve, oliva olaj, fokhagyma összenyomva, egy kisebb hagyma lereszelve, reszelt gyömbér, és egy pici kalocsai pirospaprika – keveréke
Elkészítés:
A húst megmossuk, szárazra töröljük.
A fenti tölteléknek valót összekeverjük és a húsokat a bőrük alatt megtöltjük a töltelékkel. A húsokhoz tartozó fűszerekkel fűszerezzük.
Tepsibe rakjuk, kókuszzsírt teszünk rá, alufólia alatt kb. 40-45 percig sütjük, ezt követően, levesszük a fóliát és megpirítjuk a hús külsejét, kb. 5-10 perc.
Míg sül a hús, egy kis tökmagot és szezámmagot, száraz serpenyőbe megpirítunk, ha kész, félretesszük.
Ezt követően a sárgarépát vékony karikára vágjuk, borsozzuk, sózzuk, és egy serpenyőbe megpirítjuk.
Ha kész, a pirított magokkal összekeverjük, és a sült csirkecombbal tálaljuk.
Én a piacon a házi tejtermékeknél veszem a hozzávalókat, nagyon finomak, érdemes kipróbálni…
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: