Klarissza Blogja

Imádni való kis töltött combocskák…

Készülve a holnapi ebédünkre, elhoztam nektek egy pikáns töltött csirke combocskák receptjét. Akár vendégváró főételként is kiváló lehet. Bátran készítsétek el, egyszerűen kiváló, egészséges és nagyon finom…

töltött csirkecomb - piritott sárgrépával-tökmaggal-szezámmaggal
Pikáns töltött csirkecombok-pirított sárgarépával/tökmaggal/szezámmaggal megszórva
Hozzávalók:
6 db csirke comb
3 féle töltelékkel töltöttem meg a csirke combokat.

Töltelékhez:
Áfonyás-kecskesajtos sült csirkecombok:
1. áfonyás kecskesajt, fokhagyma, hagyma, krémsajt, petrezselyem keveréke
Fűszeres/aszalt szilvás sült csirkecombok: 
2. aszalt szilva – kimagozva
Ezzel a töltelékkel megtöltött csirke comboknak a fűszerezése:
öt bors, szecsuani bors keverék – mozsárban összetörve, és só
Fetasajtos-baconos sült csirkecombok:
3. feta sajt, apróra vágott bacon, krémsajt keveréke
Ezzel a töltelékkel megtöltött csirke comboknak a fűszerezése:
apróra vágott petrezselyem, Garam masala, öt bors, szecsuani bors keverék – mozsárban összetörve, oliva olaj, fokhagyma összenyomva, egy kisebb hagyma lereszelve, reszelt gyömbér, és egy pici kalocsai pirospaprika – keveréke

töltött csirkecombok

Elkészítés:
A húst megmossuk, szárazra töröljük.

A fenti tölteléknek valót összekeverjük és a húsokat a bőrük alatt megtöltjük a töltelékkel. A húsokhoz tartozó fűszerekkel fűszerezzük.

Tepsibe rakjuk, kókuszzsírt teszünk rá, alufólia alatt kb. 40-45 percig sütjük, ezt követően, levesszük a fóliát és megpirítjuk a hús külsejét, kb. 5-10 perc.

töltött csirkecomb - piritott sárgrépával-tökmaggal-szezámmaggal

Míg sül a hús, egy kis tökmagot és szezámmagot, száraz serpenyőbe megpirítunk, ha kész, félretesszük.

Ezt követően a sárgarépát vékony karikára vágjuk, borsozzuk, sózzuk, és egy serpenyőbe megpirítjuk.

Ha kész, a pirított magokkal összekeverjük, és a sült csirkecombbal tálaljuk.

Én a piacon a házi tejtermékeknél veszem a hozzávalókat, nagyon finomak, érdemes kipróbálni…

Jó étvágyat!
Klarissza

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!