Forrón felturbózva…

A hideg napokra jól jön egy forró, fűszeres pikáns levest. Régi jó magyar leves egy kicsit felturbózva. Nagyon finom és laktató leves, egytálételként is megállja a helyét, szívből ajánlom… 🙂



Pikáns kolbászos tejfölös lebbencsleves

Hozzávalók:

10-15 dkg füstölt bacon szalonna

1 ek kókuszzsír

½ szál chorizo kolbász vagy tüzes száraz kolbász

2 fej vöröshagyma

1 ek őrölt édes pirospaprika

½ csokor zeller zöld

1 csokor petrezselyem

1 szál felaprított sárgarépa

6-7 szem nagyobb krumpli

1-1 db nagy piros-zöld paprika

1 chili paprika vagy zöld erős hegyes paprika , apróra vágva – ha nem szeretjük a csípőset akkor magozzuk ki

2 db nagy paradicsom

Fűszerek:

¼ himalája só – ízlés szerint

¼ őrölt kömény

1 db babérlevél

1 kk öt bors fűszer – mozsárban összetörve

fél kk kakukkfű

1 gerezd nagyobb fokhagyma – reszelve

2 db BIO leveskocka

1 kk BIO vegeta

2 dl tejföl

4 pár füstölt bécsi virsli vagy 2 -3 db debreceni kolbász

200 g száraz “PANZANI” durum fodros kockatészta

Elkészítés:

A kockára vágott bacon szalonnát, kolbászt egy serpenyőbe negyedig kisütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, egy kicsit pirítjuk, addig felvágjuk a paprikát, chilit/vagy a zöld erős paprikát, paradicsomot és azt is hozzá adjuk, együtt össze pirítjuk, kb. 5 perc.

Ha kész, fűszerezzük és hozzá keverjük a kockára vágott sárgarépát, krumplit és pirítjuk tovább, kb. 15 percig. Utána felengedjük vízzel, egy kicsivel többel, mint ahogy ellepné, gondolva majd a tészta folyadékfelvételére, és megszórjuk pirospaprikával. Tartalékon készre főzzük.

Amíg fő a leves, egy serpenyőbe zsiradék nélkül megpirítjuk a tésztát, ha kész, félretesszük.

Ezt követen megpirítjuk a karikára vágott debreceni kolbászt vagy a füstölt virslit.

Ezt követően, 3 ek tejfelt kikeverünk egy-két merőkanálnyi forró levessel, és leveshez adjuk.

Amikor már majdnem kész a leves, beleöntjük a tésztát és a pirított kolbászt/virslit, az apróra vágott petrezselymet, zeller zöldet és 1 percig főzzük, és lekapcsoljuk a hőt a leves alól.

A forró levesbe készre fő a tészta, így nem ázik el, így lesz andante.

Tejföllel megöntözve és egy kis chili paprika pehellyel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!

Klarissza

Tovább a blogra »