Klarissza Blogja

Forrón felturbózva…

A hideg napokra jól jön egy forró, fűszeres pikáns levest. Régi jó magyar leves egy kicsit felturbózva. Nagyon finom és laktató leves, egytálételként is megállja a helyét, szívből ajánlom… 🙂


Pikáns lebbencslevesPikáns kolbászos tejfölös lebbencsleves
Hozzávalók:
10-15 dkg füstölt bacon szalonna
1 ek kókuszzsír
½ szál chorizo kolbász vagy tüzes száraz kolbász
2 fej vöröshagyma
1 ek őrölt édes pirospaprika
½ csokor zeller zöld

 

1 csokor petrezselyem
1 szál felaprított sárgarépa
6-7 szem nagyobb krumpli
1-1 db nagy piros-zöld paprika
1 chili paprika vagy zöld erős hegyes paprika , apróra vágva – ha nem szeretjük a csípőset akkor magozzuk ki
2 db nagy paradicsom

Fűszerek:
¼ himalája só – ízlés szerint
¼ őrölt kömény
1 db babérlevél
1 kk öt bors fűszer – mozsárban összetörve
fél kk kakukkfű
1 gerezd nagyobb fokhagyma – reszelve
2 db BIO leveskocka
1 kk BIO vegeta

2 dl tejföl
4 pár füstölt bécsi virsli vagy 2 -3 db debreceni kolbász
200 g száraz “PANZANI” durum fodros kockatészta

Elkészítés:
A kockára vágott bacon szalonnát, kolbászt egy serpenyőbe negyedig kisütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, egy kicsit pirítjuk, addig felvágjuk a paprikát, chilit/vagy a zöld erős paprikát, paradicsomot és azt is hozzá adjuk, együtt össze pirítjuk, kb. 5 perc.

Ha kész, fűszerezzük és hozzá keverjük a kockára vágott sárgarépát, krumplit és pirítjuk tovább, kb. 15 percig. Utána felengedjük vízzel, egy kicsivel többel, mint ahogy ellepné, gondolva majd a tészta folyadékfelvételére, és megszórjuk pirospaprikával. Tartalékon készre főzzük.

Amíg fő a leves, egy serpenyőbe zsiradék nélkül megpirítjuk a tésztát, ha kész, félretesszük.

Ezt követen megpirítjuk a karikára vágott debreceni kolbászt vagy a füstölt virslit.

Ezt követően, 3 ek tejfelt kikeverünk egy-két merőkanálnyi forró levessel, és leveshez adjuk.

Amikor már majdnem kész a leves, beleöntjük a tésztát és a pirított kolbászt/virslit, az apróra vágott petrezselymet, zeller zöldet és 1 percig főzzük, és lekapcsoljuk a hőt a leves alól.

A forró levesbe készre fő a tészta, így nem ázik el, így lesz andante.

Tejföllel megöntözve és egy kis chili paprika pehellyel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!
Klarissza

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!