A hideg napokra jól jön egy forró, fűszeres pikáns levest. Régi jó magyar leves egy kicsit felturbózva. Nagyon finom és laktató leves, egytálételként is megállja a helyét, szívből ajánlom… 🙂
Pikáns kolbászos tejfölös lebbencsleves
Hozzávalók:
10-15 dkg füstölt bacon szalonna
1 ek kókuszzsír
½ szál chorizo kolbász vagy tüzes száraz kolbász
2 fej vöröshagyma
1 ek őrölt édes pirospaprika
½ csokor zeller zöld
1 csokor petrezselyem
1 szál felaprított sárgarépa
6-7 szem nagyobb krumpli
1-1 db nagy piros-zöld paprika
1 chili paprika vagy zöld erős hegyes paprika , apróra vágva – ha nem szeretjük a csípőset akkor magozzuk ki
2 db nagy paradicsom
Fűszerek:
¼ himalája só – ízlés szerint
¼ őrölt kömény
1 db babérlevél
1 kk öt bors fűszer – mozsárban összetörve
fél kk kakukkfű
1 gerezd nagyobb fokhagyma – reszelve
2 db BIO leveskocka
1 kk BIO vegeta
2 dl tejföl
4 pár füstölt bécsi virsli vagy 2 -3 db debreceni kolbász
200 g száraz “PANZANI” durum fodros kockatészta
Elkészítés:
A kockára vágott bacon szalonnát, kolbászt egy serpenyőbe negyedig kisütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, egy kicsit pirítjuk, addig felvágjuk a paprikát, chilit/vagy a zöld erős paprikát, paradicsomot és azt is hozzá adjuk, együtt össze pirítjuk, kb. 5 perc.
Ha kész, fűszerezzük és hozzá keverjük a kockára vágott sárgarépát, krumplit és pirítjuk tovább, kb. 15 percig. Utána felengedjük vízzel, egy kicsivel többel, mint ahogy ellepné, gondolva majd a tészta folyadékfelvételére, és megszórjuk pirospaprikával. Tartalékon készre főzzük.
Amíg fő a leves, egy serpenyőbe zsiradék nélkül megpirítjuk a tésztát, ha kész, félretesszük.
Ezt követen megpirítjuk a karikára vágott debreceni kolbászt vagy a füstölt virslit.
Ezt követően, 3 ek tejfelt kikeverünk egy-két merőkanálnyi forró levessel, és leveshez adjuk.
Amikor már majdnem kész a leves, beleöntjük a tésztát és a pirított kolbászt/virslit, az apróra vágott petrezselymet, zeller zöldet és 1 percig főzzük, és lekapcsoljuk a hőt a leves alól.
A forró levesbe készre fő a tészta, így nem ázik el, így lesz andante.
Tejföllel megöntözve és egy kis chili paprika pehellyel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek