Klarissza Blogja

Maximális élvezet…

Ha hétvége, akkor süti kényeztetés… egy harapás élvezet, akár karácsonyi sütés-főzés közben is… 🙂

Csokoládéba mártott gyümölcsös –diós/mandulás golyócskák
Hozzávalók:
1 csésze dió – vagy mandula
½ kg aszalt meggy
½ kg aszalt füge – kimagozva
½ kg aszalt sárgabarack
½ kg szárított aszalt szilva – kimagozva
1-2 evőkanál gyümölcslé, vagy gyümölcs ízű likőr
porcukor – hintéshez
10 dkg jó minőségű félédes csokoládé, durvára vágva – ki lehet próbálni fehér csokoládéval is

Elkészítés:

Tegyük a diót vagy a mandulát egy darálóba, és apróra őröljük meg. Öntsük egy tálba.
Ezt követően tegyük a darálóba a szárított gyümölcsöket, daráljuk össze, adjuk hozzá a diót/vagy mandula őrleményt, a gyümölcslét, vagy likőrt és keverjük össze.  Ha szárazabb, akkor tegyünk hozzá még gyümölcslevet, vagy likőrt.  A lényeg, hogy jól formázható keveréket kapjunk. Ha kész, akkor formázzuk golyókat és hempergessük meg porcukorba. Hagyjuk állni szobahőmérsékleten, pár órát vagy akár egy 24 órát.

Készítsük el a csokoládét. Egy lábasban tegyünk fel vízet, és amikor már fortyog, akkor a tetejére egy tálat és bele a csokoládét, kevergessük, amíg fel nem olvad, és szép sima nem lesz. Utána vegyük le a tűzről, és egy teáskanál segítségével kanalazzunk az olvasztott csokoládéból, a gombockák tetejére. Ezt követően tegyük a hűtőbe, amíg a csokoládé megdermed. Maximum 2 hétig tárolható hűtőben, légmentesen záródó edénykébe. No persze, ha addig el nem fogy… 🙂

Élvezd az ízeket!
Üdv, Klarissza
Recept: Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!