Ez a nap fénypontja…

Ma hoztam nektek egy nagy kedvencünket, melyet őszi-téli időszakban nagyon sokszor elkészítünk, többféle variációban, és még egészséges is… egyszerűen mennyei – egyszerre édes, sós és pikánsan csípős. Készítsétek el, nagyon finom… 🙂

Legközelebb, egy-két másik variációt hozom el nektek…

Baconös-tökmagos-chilis sütőtökkrémleves 1.

Hozzávalók:

1 db sütőtök

10 dkg apró kockára vágott bacon vagy más füstölt szalonna

1 zöldség leves kocka

2-3 ek tökmag

1 zacskó tejszín



chili pehely – vagy chili olaj

Elkészítés:

A tököt meghámozzuk, magjait, szálkáit eltávolítjuk, és a húsát felkockázzuk.

Egy fazékba felteszünk vizet, beledobunk egy zöldség leves kockát, és az apró kockára vágott sütőtököt – annyi víz kell, hogy ellepje-, és puhára főzzük. Ha kész szűrjük le, és tegyük egy turmixba, tegyünk hozzá a főző vízből, és tejszínnel keverjük össze. Ízlés szerint sózzuk, ha szükséges.

Ezt követően pirítsuk meg egy serpenyőbe, zsiradék nélkül, a tökmagot, ha kész, tegyük félre. Vágjuk apróra a szalonnát, és azt is pirítsuk meg.

Tálaláskor a sütőtökkrémleves tetejét szórjuk meg bacon szalonna kockákkal, pirított tökmaggal, és chili pehellyel vagy chili olajjal meglocsoljuk.

Jó étvágyat!

Üdv, Klarissza

Recept: Angyalka

Tovább a blogra »