Ma hoztam nektek egy nagy kedvencünket, melyet őszi-téli időszakban nagyon sokszor elkészítünk, többféle variációban, és még egészséges is… egyszerűen mennyei – egyszerre édes, sós és pikánsan csípős. Készítsétek el, nagyon finom… 🙂
Legközelebb, egy-két másik variációt hozom el nektek…
Baconös-tökmagos-chilis sütőtökkrémleves 1.
Hozzávalók:
1 db sütőtök
10 dkg apró kockára vágott bacon vagy más füstölt szalonna
1 zöldség leves kocka
2-3 ek tökmag
1 zacskó tejszín
só
chili pehely – vagy chili olaj
Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, magjait, szálkáit eltávolítjuk, és a húsát felkockázzuk.
Egy fazékba felteszünk vizet, beledobunk egy zöldség leves kockát, és az apró kockára vágott sütőtököt – annyi víz kell, hogy ellepje-, és puhára főzzük. Ha kész szűrjük le, és tegyük egy turmixba, tegyünk hozzá a főző vízből, és tejszínnel keverjük össze. Ízlés szerint sózzuk, ha szükséges.
Ezt követően pirítsuk meg egy serpenyőbe, zsiradék nélkül, a tökmagot, ha kész, tegyük félre. Vágjuk apróra a szalonnát, és azt is pirítsuk meg.
Tálaláskor a sütőtökkrémleves tetejét szórjuk meg bacon szalonna kockákkal, pirított tökmaggal, és chili pehellyel vagy chili olajjal meglocsoljuk.
Jó étvágyat!
Üdv, Klarissza
Recept: Angyalka
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: