Sült bulgur – egy egészséges vacsora…

Ma hoztam nektek egy gyors vacsorát, mely bulgurból készül, és nagyon egészséges. Érdemes elkészíteni… 🙂

Sült bulgur gránátalma mártással

Hozzávalók:

1 csésze finom/apró szemű bulgur

2 csésze víz

1/2 csésze apróra vágott petrezselyem  – fele arányban lehet petrezselyem és koriander levél is

1/4 csésze pirított fenyőmaggal , vagy apróra vágott dió

1/2 csésze apróra vágott lila hagyma

1 zöld hagyma, apróra vágva

3 ek  liszt vagy teljes kiőrlésű liszt

1 tojás – felverve



bors

1/3 csésze gránátalma koncentrátum

1/3 csésze juhar szirup

3 ek  olívaolaj – a sütéshez

Elkészítés:

Tegyük a bulgurt egy tálba és öntsük rá a vizet. Fedjük le és tegyük félre, amíg teljesen puha nem lesz, és a vizet felszívja, kb. 1 óra. Ha kész, villával keverjük össze.

Ezt követően, adjuk hozzá a petrezselymet, fenyőmagot/vagy diót, lilahagymát és a zöldhagymát, és jól keverjük össze egy villával. Keverjük össze a tojást és a lisztet, és adjuk hozzá a bulgurhoz, és gyúrjuk össze a keveréket. Sóval és borssal ízesítsük. Ha szükséges, akkor újabb két ek lisztet adjunk hozzá.  Jól gyúrjuk össze.

Ezt követően vizes kézzel, golyókat formázunk, és lapos pogácsa darabokat készítünk. – Úgy, mintha lapcsánkát, tócsnit készítenénk. –  Melegítsünk olajat egy serpenyőbe, és közepes lángon, süssük mindkét oldalán kb. 2 percig, amíg aranybarna nem lesz.

Gránátalma mártás:

A gránátalma koncentrátumot, a juharszirupot és egyharmad csésze vizet keverjük össze egy turmixgépbe, ezt követően egy serpenyőbe forraljuk össze, és lassú tűzzön, főzzük, amíg a szósz beürüsödik, ez kb. 3 perc.

A sült bulgurt gránátalma mártással tálaljuk, megszórjuk petrezselyem és koriander zöld apróra vágott keverékével.

*A bulgurról részletesen a blogomban – „Ez egy aprócska ízbolygó” résznél olvashattok bővebben…

Jó étvágyat!

Klarissza

Recept: Mariann

Tovább a blogra »